Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

11 orang patah tulang belakang selepas kunjungi pusat trampolin


LONDON: Dua bekas pemilik pusat trampolin bakal berdepan hukuman penjara selepas mengaku bersalah melanggar peraturan kesihatan dan keselamatan sehingga menyebabkan 11 pengunjung patah tulang belakang.

Antara mangsa terbabit termasuk tiga pengunjung patah tulang belakang selepas melompat dari menara setinggi 3.96 meter ke dalam lubang dipenuhi buih di Flip Out Chester dalam tempoh sehari pada tahun 2017.

Insiden itu mencetuskan kebimbangan terhadap pusat trampolin yang tidak terkawal.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Puluhan pengunjung pusat trampolin itu dilaporkan mengalami kecederaan hampir setiap hari.

Malah, Daily Mail melaporkan hospital tempatan memberi amaran bahawa pakar bedah mereka berdepan tekanan disebabkan kejadian berkenaan.

Mangsa cedera menyambut baik cadangan hukuman penjara dan menegaskan pusat trampolin itu tidak selamat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

David Shuttleworth dan Matthew Melling mengaku bersalah atas kesalahan membabitkan kesihatan dan keselamatan di Mahkamah Chester Crown bulan lalu.

Syarikat yang menguruskan pusat trampolin itu sudah ditutup tahun lalu dan Flip Out Chester kini dikendalikan oleh pemegang francais baharu.

David dan Matthew mengaku gagal menghalang pengunjung dari terdedah kepada risiko bahaya dan boleh berdepan hukuman penjara sehingga dua tahun serta denda tinggi selepas mereka kembali mendengar keputusan hukuman dalam perbicaraan seterusnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tuduhan itu berkaitan dengan siasatan ke atas 270 kemalangan dalam tempoh tujuh minggu antara Disember 2016 dan Februari 2017.


Sumber: Utusan Malaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Kali terakhir dilihat di Sungai Maong, Kuching Pemilik Dakwa Boleh Bergerak Laju, Kura-Kura Gergasi Melarikan Diri Di Kuching. Individu ini muat naik iklan...

Mamak News

0 Polis Nafi Zayn Rayyan Mangsa Dera PETALING JAYA, 8 Dis (Bernama) — Tiada bekas luka lama akibat penderaan dikesan pada badan kanak-kanak autisme...

Sukan

0 PETALING JAYA – Skuad hi remaja lelaki negara terpaksa akur dengan kehebatan Australia apabila tewas 2-5 di Stadium Hi Nasional, Bukit Jalil sebentar...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Pelakon veteran era 1980-an, Datin Maria Arshad masih berada dalam keadaan separuh sedar selepas dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU)...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications