Hi, what are you looking for?

Sukan

Abramovich Umum Jual Chelsea, Hasil Jualan Disalur Ke Ukraine Untuk Mangsa Perang


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Roman Abramovich dalam satu kenyataan mengesahkan bahawa kelab miliknya, Chelsea FC akan dijual. Kenyataan beliau dimuat naik di laman rasmi kelab.

”Seperti yang selalu saya tegaskan, setiap keputusan yang saya buat berkaitan kelab adalah untuk keutamaan kelab.

”Mengambil kira situasi semasa, maka saya mengambil keputusan untuk menjual kelab ini. Pada pendapat saya, keputusan ini adalah yang terbaik untuk kelab, peminat, para pemain begitu juga untuk penaja dan rakan kongsi,” umum beliau.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kelab juga memaklumkan bahawa proses jualan tidak akan dibuat secara terburu-buru, sebaliknya akan melalui proses yang sewajarnya. Malah Abramovich sendiri berkata, beliau tidak akan menuntut supaya hutang-hutang Chelsea kepadanya dibayar semula selepas dijual.

”Memiliki Chelsea bukan soal duit atau perniagaan kepada saya. Ia tentang minat dan cinta kepada sukan ini.

”Saya juga mengarahkan pasukan untuk menubuhkan satu tabung untuk mangsa-mangsa perang di Ukraine, dimana hasil penjualan kelab disalurkan sepenuhnya ke tabung itu. Ini termasuklah menyediakan dana untuk membeli keperluan mendesak mangsa-mangsa, selain persedian untuk pemulihan jangka panjang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beliau juga berkata, keputusan yang dibuat ini begitu sukar dan ia amat menyedihkan untuk dirinya kerana perlu berpisah dalam keadaan begini. Bagaimanapun, keputusan ini perlu dibuat demi kepentingan kelab.

”Saya berharap dapat berkunjung ke Stanford Bridge buat kali terakhir untk mengucapkan selamat tinggal kepada anda semua. Saya selalu berbangga untuk menjadi sebahagian daripada kelab ini dan dengan pencapaian-pencapaian hebat anda semua.

”Chelsea selamanya di dalam hati saya,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Roman Abramovich yang merupakan seorang ahli perniagaan berasal dari Rusia, Beliau antara yang terjejas selepas negara-negara Eropah mengenakan sekatan terhadap Rusia susulan tindakan negara itu menyerang Ukraine baru-baru ini.

Sumber: Chelsea FC

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BENTONG – Seorang lelaki warga asing maut dipercayai dibunuh dalam satu pergaduhan dengan seorang lelaki di kawasan kebun...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. REMBAU – Kemalangan yang tular di media sosial ketika ini tidak membabitkan pelajar sekolah yang melintas, sebaliknya pekerja...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. TANJUNG MALIM – Atlet Universiti Malaya, Amni Mohammad Naqib kecewa apabila impiannya untuk berkongsi pingat emas dalam acara...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Selepas empat hari mengumumkan penutupan semua platform media sosial miliknya, terbaharu usahawan kontroversi Datuk Aliff...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications