Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Adakan Perbincangan Santai, Anwar Terima Kunjungan Rajinikanth


Adakan Perbincangan Santai, Anwar Terima Kunjungan Rajinikanth

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim memaklumkan bahawa beliau telah menerima kunjungan bintang filem India, Rajinikanth, di pejabatnya hari ini.

Menerusi perkongsian di laman X, Anwar menitipkan penghargaan terhadap bintang filem terkenal itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya hargai penghormatan yang diberikan beliau terhadap perjuangan saya khasnya terkait isu kesengsaraan dan penderitaan rakyat,” katanya.

Menurutnya lagi, mereka telah mengadakan perbincangan santai berkaitan elemen kemasyarakatan.

BACA: Pelakon Mek Habsah Meninggal Dunia Akibat Penyakit Paru-paru

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Antara yang dibincang secara santai pastinya berkaitan elemen kemasyarakatan yang saya perjuangkan untuk dimasukkan dalam filem-filem beliau kelak.

“Dititipkan doa agar Rajinikanth terus cemerlang dalam lapangan dan dunia perfileman,” katanya.

Terdahulu, Anwar telah membentangkan usul Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia ke-12 bertemakan ‘Malaysia MADANI: Mampan, Sejahtera dan Berpendapatan Tinggi’ di Dewan Rakyat hari ini.

Antara yang menjadi perhatian dalam pembentangan itu adalah beliau memaklumkan kerajaan bertekad untuk merapatkan nisbah jurang pendapatan antara penduduk desa dengan bandar, daripada 0.57 pada 2022 kepada 0.67 pada 2025.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jelasnya, kerajaan akan memperluaskan penyediaan infrastruktur dan perkhidmatan di kawasan desa bagi memanfaatkan ekonomi desa dan memperkukuh penyampaian perkhidmatan untuk memastikan kesejahteraan penduduk.

Itu merupakan antara empat perkara pokok yang akan dilaksanakan dalam usahan kerajaan untuk memastikan pembangunan wilayah yang lebih seimbang dan inklusif, selaras dengan cita-cita kerangka ekonomi MADANI.

BACA JUGA: Kerajaan Tak Tolak Perkenalkan Semula GST – Rafizi

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Anwar Ibrahim 


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Tindakan Murni Abang Kurier Tolong Lindungi Jemuran “Customer” Dari Hujan Dipuji Tindakan murni penghantar barangan dipuji selepas dia didapati membantu melindungi barangan pelanggan...

Sukan

0 BUKIT MERTAJAM – Pelumba Giant Cycling Team, Deng Penghai tetap meneruskan perjuangan pada perlumbaan Le Tour de Langkawi (LTdL) 2023 Peringkat 4 dari...

Mamak News

0 BATAM: Pulau Rempang di Kepulauan Riau tidak jadi dikosongkan untuk memberi laluan kepada projek mega yang menyaksikan kerjasama Indonesia dengan China menerusi pembinaan...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Ternakan di negara ini dilaporkan bebas daripada penyakit Nipah di mana jangkitannya boleh tersebar melalui sentuhan langsung dengan haiwan terjangkit selain...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications