Hi, what are you looking for?

Tempatan

ADUN Perak Ditahan Positif Dadah Di Pusat Hiburan Di Perai


BUKIT MERTAJAM, 14 Jan (Bernama) — Polis Pulau Pinang mengesahkan menahan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari Perak kerana positif dadah dalam serbuan di sebuah pusat hiburan di Perai, di sini malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Pulau Pinang ACP Mustafa Kamal Gani Abdullah berkata lelaki berusia 50-an itu ditahan dalam pemeriksaan pada 9 malam di pusat hiburan berkenaan selepas ujian air kencing mendapati dia positif dadah.

“Ujian air kencingnya yang pertama mendapati dia positif dadah namun pihak polis akan menunggu laporan sampel air kencing daripada patologi untuk tindakan selanjutnya,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beliau berkata ADUN yang bukan bergelar Datuk itu direman sehari dan akan dibebaskan dengan jaminan polis sementara menunggu laporan patologi dan kesnya disiasat menurut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya.

Mengulas lanjut, Mustafa Kamal berkata pemeriksaan ke atas pusat hiburan yang menggunakan lesen restoran itu mendapati premis tersebut sebelum ini memang beroperasi sebagai kelab malam malah susun aturnya masih seperti keadaan asal (kelab malam) dan semasa serbuan terdapat 82 individu di situ.

“Polis menahan 48 daripada mereka iaitu 36 orang termasuk ADUN itu yang positif dadah terdiri daripada 28 lelaki dan lapan wanita kesemuanya berusia 21 hingga 70 tahun,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mustafa Kamal berkata dalam pemeriksaan itu, polis turut menahan 12 wanita warga asing dan pihaknya masih menyiasat peranan mereka di pusat hiburan tersebut sama ada sebagai pelayan pelanggan atau hadir bersama kawan-kawan untuk berhibur di situ.

Beliau berkata pemeriksaan awal mendapati kesemua wanita warga asing itu ditahan kerana kesalahan berkaitan Akta Imigresen termasuk gagal mengemukakan dokumen perjalanan diri dan tinggal lebih masa.

Sumber: BERNAMA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Diskaun 5 hingga 25 peratus Abang Jo Beri Diskaun Hingga 25 Peratus Bil Elektrik Selama 6 Bulan Buat Rakyat Sarawak. Kerajaan Sarawak bersetuju...

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications