Hi, what are you looking for?

Mamak News

Agrobank, LPP perkenal Kad Pintar Peladang-i, urus caruman takaful


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

SERDANG – Agrobank dan Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) memeterai satu memorandum persefahaman (MoU) bagi menguruskan caruman takaful ahli peladang di seluruh negara di bawah Program Kad Pintar Keluarga Peladang (Peladang-i).

Menerusi kerjasama itu, Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) memperuntukkan sebanyak RM5 juta kepada LPP, yang akan disalurkan secara ‘one off’ kepada Agrobank.

Ketua Pegawai Eksekutif Agrobank, Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin berkata, Agrobank sebagai sebuah syarikat kewangan mempunyai kepakaran dan kapasiti bagi menguruskan peruntukan dan dana.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ia bertujuan untuk menjaga kesejahteraan komuniti pertanian dan agromakanan, terutama bagi ahli peladang yang memainkan peranan sebagai agensi pelaksana di bawah program ini.

“Agrobank juga amat berbesar hati untuk bekerjasama dengan LPP bagi membantu ahli-ahli di seluruh Malaysia dengan menawarkan manfaat daripada kad pintar Peladang-i ini,” Katanya di sini hari ini.

Beliau berkata, program tersebut mempunyai gabungan ciri-ciri tiga dalam satu menerusi kad debit Co-Brand Agrobank.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Selain berfungsi sebagai kad identiti keahlian berkonsepkan transaksi perbankan moden, kad Peladang-i turut dilengkapi dengan manfaat perlindungan Takaful sehingga RM5,000 dengan bayaran serendah RM5 setahun,” ujarnya.

Tambahnya, Agrobank menyasarkan kira-kira 10,000 ahli baharu LPP yang akan didaftarkan di bawah program tersebut.

Terdahulu, MoU berkenaan telah ditandatangani oleh Tengku Ahmad Badli Shah dan Ketua Pengarah, Datuk Azulita Salim, sambil disaksikan oleh Menteri Pertanian dan Industri Makanan, Datuk Seri Dr. Ronald Kiandee. – KOSMO! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal. “Syed, teng..teng..teng ni!! Aku dapat...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEPANG – Wanita yang menyamar sebagai Pengarah Kewangan, Kementerian Dalam Negeri (KDN) akhirnya ditahan polis, semalam. Perkara itu...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. GEORGE TOWN – Dakwaan kaum lelaki di Pulau Pinang memiliki ketampanan, setia dan bersifat penyayang menjadi perdebatan hangat...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. ‘Terbaring’ selama beribu-ribu tahun, sebuah keranda batu seorang individu dipercayai bangsawan berpangkat tinggi ditemui di tapak ruang pengebumian...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications