Hi, what are you looking for?

Sukan

Al-Hafiz Sedia Bantu KDA FC Beraksi Corak Pantas


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PEMAIN sayap baharu Kedah Darul Aman (KDA) FC, Al-Hafiz Harun bersedia beraksi pada corak pantas sekiranya taktikal tersebut diterjemahkan oleh pengendali, Aidil Sharin Sahak pada pentas Liga Malaysia (Liga-M) dan Piala AFC musim 2022.

Pemain lincah kelahiran Sik, Kedah itu dibawa masuk oleh Hijau Kuning dari Penang FC bagi membantu memperkuatkan jentera serangan pasukan tersebut musim ini.

Al-Hafiz berkata, beliau mengakui teruja dan gembira apabila impian untuk beraksi bersama pasukan negeri kelahiran akhirnya menjadi kenyataan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bila masuk ke dalam pasukan Kedah saya rasa macam duduk di ‘kampung’ sendiri. Saya anggap ini satu penghargaan juga buat diri saya.

“(Selain itu) saya juga sudah biasa dengan corak permainan laju yang diterapkan. Kini corak ini diterapkan oleh jurulatih. Saya anggap corak sebegini tidak sukar untuk saya terapkan dalam permainan nanti,” katanya sudah bermain pada tempo tinggi bersama Penang FC sehingga menjaringkan enam gol dengan 35 penampilan sejak 2019.

Menurutnya, kehadirannya ke KDA FC juga turut mendapat sokongan tidak berbelah bahagi daripada keluarga dan rakan-rakan yang mahu dia beraksi bersama Hijau Kuning.

“Selain rasa teruja bila balik beraksi ke Kedah, perasaan saya juga kini lebih bersemangat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Memang sejak kecil saya sudah ada hasrat untuk beraksi bersama negeri kelahiran kerana siapapun akan mempunyai hasrat beraksi bersama negeri sendiri,” katanya.

Dalam pada itu, Al Hafiz berkata, dia mempunyai keyakinan dengan reputasi Aidil Sharin untuk sekali lagi memacu pasukan muda Kedah memberikan cabaran kepada saingan Liga M dan pentas Asia musim ini.

“Saya cukup yakin untuk beraksi pada musim ini kerana strategi yang dibawa Aidil Sharin bersama barisan kejurulatihan lain mampu membawa pasukan dengan lebih berjaya. Ini baik untuk masa depan kerjaya saya,” ujarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. LUMUT – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Perak menahan tiga bot nelayan Indonesia bersama 34 nelayan dari negara...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Fasa Peralihan Monsun Dijangka Bermula 3 Oktober Ini – MetMalaysia Jabatan Meteorologi Malaysia (Met Malaysia) hari ini memaklumkan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KAHERAH: Mengimbas kenangan 11 tahun lalu, ratusan ribu rakyat Mesir berhimpun di Dataran Tahrir untuk menunaikan Solat Jumaat....

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BEKAS Pengarah Akademi FC Twente, Dennis Bekking menjadi pilihan apabila dilantik selaku Pengarah Teknikal Selangor FC yang baharu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications