Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Sukan

Al-Hafiz Sedia Bantu KDA FC Beraksi Corak Pantas


PEMAIN sayap baharu Kedah Darul Aman (KDA) FC, Al-Hafiz Harun bersedia beraksi pada corak pantas sekiranya taktikal tersebut diterjemahkan oleh pengendali, Aidil Sharin Sahak pada pentas Liga Malaysia (Liga-M) dan Piala AFC musim 2022.

Pemain lincah kelahiran Sik, Kedah itu dibawa masuk oleh Hijau Kuning dari Penang FC bagi membantu memperkuatkan jentera serangan pasukan tersebut musim ini.

Al-Hafiz berkata, beliau mengakui teruja dan gembira apabila impian untuk beraksi bersama pasukan negeri kelahiran akhirnya menjadi kenyataan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bila masuk ke dalam pasukan Kedah saya rasa macam duduk di ‘kampung’ sendiri. Saya anggap ini satu penghargaan juga buat diri saya.

“(Selain itu) saya juga sudah biasa dengan corak permainan laju yang diterapkan. Kini corak ini diterapkan oleh jurulatih. Saya anggap corak sebegini tidak sukar untuk saya terapkan dalam permainan nanti,” katanya sudah bermain pada tempo tinggi bersama Penang FC sehingga menjaringkan enam gol dengan 35 penampilan sejak 2019.

| Kampungmamakcom

Menurutnya, kehadirannya ke KDA FC juga turut mendapat sokongan tidak berbelah bahagi daripada keluarga dan rakan-rakan yang mahu dia beraksi bersama Hijau Kuning.

“Selain rasa teruja bila balik beraksi ke Kedah, perasaan saya juga kini lebih bersemangat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Memang sejak kecil saya sudah ada hasrat untuk beraksi bersama negeri kelahiran kerana siapapun akan mempunyai hasrat beraksi bersama negeri sendiri,” katanya.

Dalam pada itu, Al Hafiz berkata, dia mempunyai keyakinan dengan reputasi Aidil Sharin untuk sekali lagi memacu pasukan muda Kedah memberikan cabaran kepada saingan Liga M dan pentas Asia musim ini.

“Saya cukup yakin untuk beraksi pada musim ini kerana strategi yang dibawa Aidil Sharin bersama barisan kejurulatihan lain mampu membawa pasukan dengan lebih berjaya. Ini baik untuk masa depan kerjaya saya,” ujarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement