Hi, what are you looking for?

Sukan

Al-Hafiz Sedia Bantu KDA FC Beraksi Corak Pantas


PEMAIN sayap baharu Kedah Darul Aman (KDA) FC, Al-Hafiz Harun bersedia beraksi pada corak pantas sekiranya taktikal tersebut diterjemahkan oleh pengendali, Aidil Sharin Sahak pada pentas Liga Malaysia (Liga-M) dan Piala AFC musim 2022.

Pemain lincah kelahiran Sik, Kedah itu dibawa masuk oleh Hijau Kuning dari Penang FC bagi membantu memperkuatkan jentera serangan pasukan tersebut musim ini.

Al-Hafiz berkata, beliau mengakui teruja dan gembira apabila impian untuk beraksi bersama pasukan negeri kelahiran akhirnya menjadi kenyataan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bila masuk ke dalam pasukan Kedah saya rasa macam duduk di ‘kampung’ sendiri. Saya anggap ini satu penghargaan juga buat diri saya.

“(Selain itu) saya juga sudah biasa dengan corak permainan laju yang diterapkan. Kini corak ini diterapkan oleh jurulatih. Saya anggap corak sebegini tidak sukar untuk saya terapkan dalam permainan nanti,” katanya sudah bermain pada tempo tinggi bersama Penang FC sehingga menjaringkan enam gol dengan 35 penampilan sejak 2019.

Menurutnya, kehadirannya ke KDA FC juga turut mendapat sokongan tidak berbelah bahagi daripada keluarga dan rakan-rakan yang mahu dia beraksi bersama Hijau Kuning.

“Selain rasa teruja bila balik beraksi ke Kedah, perasaan saya juga kini lebih bersemangat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Memang sejak kecil saya sudah ada hasrat untuk beraksi bersama negeri kelahiran kerana siapapun akan mempunyai hasrat beraksi bersama negeri sendiri,” katanya.

Dalam pada itu, Al Hafiz berkata, dia mempunyai keyakinan dengan reputasi Aidil Sharin untuk sekali lagi memacu pasukan muda Kedah memberikan cabaran kepada saingan Liga M dan pentas Asia musim ini.

“Saya cukup yakin untuk beraksi pada musim ini kerana strategi yang dibawa Aidil Sharin bersama barisan kejurulatihan lain mampu membawa pasukan dengan lebih berjaya. Ini baik untuk masa depan kerjaya saya,” ujarnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 JAKARTA: Seorang lelaki dari wilayah Soppeng di Sulawesi Selatan ditahan polis selepas bertindak kejam membunuh bapa tirinya yang sedang tidur dengan menggunakan sebatang...

Mamak News

0 Batal Atau Tak Kunyah Gula-Gula Getah Ketika Berpuasa? Ini Jawapan Mufti Di bulan Ramadan ini, pasti ramai diantara kita yang mempunyai masalah nafas...

Sukan

0 VALLETTA (MALTA) – ­Pres­tasi semasa Mateo Retegui mengukuh­kan lagi pendirian pengendali Itali, Roberto Mancini yang bersedia untuk beri peluang kepada mana-mana pemain dua...

Mamak News

0 BATU PAHAT – Taktik menjadikan kereta sebagai stor menyimpan dadah akhirnya berjaya dihidu polis selepas seorang lelaki berusia 37 tahun ditahan di Pekan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications