Hi, what are you looking for?

Mamak News

Anak Jumpa Mayat Ibu Disumbat Dalam Peti Sejuk


Mayat seorang wanita ditemui disumbat ke dalam peti sejuk di belakang rumahnya sendiri dalam kejadian di wilayah Phitsanulok, utara Thailand pada Sabtu lepas.

Mangsa, 58 tahun dianggarkan telah meninggal dunia sekurang-kurangnya tiga hari sebelum disumbat ke dalam peti yang tidak dihidupkan sehingga mengeluarkan bau busuk.

Difahamkan mulut mangsa juga diikat menggunakan pita pelekat.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pegawai dari Balai Polis Wat Bot bergegas ke sebuah rumah di kampung Wat Pak Sak selepas mereka dimaklumkan dengan penemuan mayat wanita yang reput di dalam peti sejuk.

Anak mangsa, Akkaraphon, 33 tahun memberitahu polis bahawa ibunya telah hilang dari rumah sejak Selasa (15 November).

Bagaimanapun, selepas empat hari, anak mangsa menyedari bau busuk yang datang dari peti sejuk di belakang rumah mereka.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut Akkaraphon, ibunya menghidap penyakit mental yang menyebabkan dia terpaksa mengambil ubat dan kerap dirawat di Hospital Buddhachinaraj.

Malah ibunya juga pernah melarikan diri dari rumah suatu ketika dahulu.

Tambahnya lagi, ibunya pernah menjual ayam goreng di kampung tetapi  terpaksa berhenti disebabkan penyakitnya bertambah teruk, malah wanita itu hanya mengharapkan bantuan suami dan anak untuk menjaganya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mayat Ibu Disumbat Dalam Peti SejukKredit: Thaiger

Suami mangsa, Teerayut Sawannaphruek, 57 tahun berkata dia dan isterinya sempat bertengkar sebelum mangsa melarikan diri.

Bagaimanapun, menurut Teerayut, mangsa tidak marah kerana masih memasak makanan seperti biasa.

Akan tetapi, pada keesokannya, mangsa difahamkan telah melarikan diri dan meninggalkan nota untuknya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya minta maaf, saya tidak dapat menjadi isteri yang baik. Saya terpaksa tinggalkan awak untuk bayar hutang saya. Saya akan ke Bangkok supaya awak berasa lebih selesa,” tulis nota itu.

Sementara itu, keluarga mangsa berkata mangsa telah membuat pinjaman tidak rasmi dan diancam oleh pemberi pinjaman kerana tidak membayar hutang tersebut.

Bagaimanapun, Teerayut memberitahu polis bahawa mangsa pernah cuba mengakhiri hidupnya sendiri dengan mengambil ubat secara berlebihan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pegawai Polis Wat Bot., Kol. Wisut Klaisaeng berkata kes seperti itu sangat dipandang serius kerana punca kematian mangsa masih tidak jelas dan dianggap sebagai kes pembunuhan setakat ini.

Mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Buddhachinaraj untuk bedah siasat.

Sumber: Thaiger

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Bekas isteri Datuk S.M Faisal S.M Nasimuddin, Emilia Hanafi memberitahu Mahkamah Majistret di sini hari ini sejak menjadi ibu tunggal,...

Hiburan

0 PUTRAJAYA –  Terkesan nasib menimpa mangsa keganasan rumah tangga, Jahidah Nordin, 44, penyanyi dan usahawan, Sufian Suhaimi, 31, tampil menghulurkan bantuan berbentuk wang...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications