Hi, what are you looking for?

#image_title

Lifestyle

Apple Store Beri Amaran, Tidak Boleh Guna Kabel USB-C Android Pada iPhone 15


Jangan gunakan kabel usb-c android pada iPhone 15 kerana boleh overheat

Apple Store Beri Amaran, Tidak Boleh Guna Kabel USB-C Android Pada iPhone 15. Sejak keluaran siri iPhone 15 minggu lepas, terdapat banyak laporan mengenai masalah terlalu panas (overheat), terutamanya dengan model versi Pro, yang mempunyai cip berkuasa tinggi tetapi sistem penyejukan yang lemah.

Baru-baru ini, amaran telah diisukan mengenai penggunaan penyambung USB-C Android atas sebab pengecasan yang mungkin menyebabkan model iPhone 15 menjadi terlalu panas atau panas yang berlebihan.

Satu amaran telah diisukan kepada orang ramai

Menurut sumber, Apple Store di Foshan, Guangdong, telah menggesa pelanggan iPhone 15 supaya tidak menggunakan penyambung USB-C daripada telefon pintar Android atau yang direka khusus untuk platform tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Difahamkan, hal ini disebabkan oleh susunan pin di antara kabel USB-C Android dengan port dalam iPhone 15, di mana terdapat ruang kecil di antara barisan tunggal 9-pin dengan 11-pin.

Boleh menjadi terlalu panas

Bahkan, menurut kedai tersebut, perbezaan pin ini boleh menyebabkan iPhone 15 menjadi terlalu panas dan mungkin akan merosakkannya.

Bukan itu sahaja, dilaporkan beberapa Apple Store eksklusif lain di negara itu turut mengeluarkan amaran yang sama kepada pengguna.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, timbul kritikan oleh sesetengah pihak yang berpendapat Apple mahu menggalakkan pengguna iPhone 15 untuk membeli kabel USB-C yang disediakan oleh syarikat tersebut.

Susulan perkara itu, ada benarnya juga idari sudut perniagaan, kerana ia membolehkan Apple mendapat keuntungan dengan menyediakan kabelnya tersendiri dan bukannya membenarkan penggunaan kabel USB-C yang sudah ada di setiap rumah.

Baca juga artikel yang berkaitan:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Petinju Muay Thai Malaysia Tumbangkan Lawan Dalam Tempoh 36 Saat BANGKOK, 10 Dis (Bernama) — Petinju muay thai negara Johan Ghazali mendominasi lawannya dalam...

Lifestyle

0 Lagi menu sarapan ‘lejen’ di Kuching Legend Di Kuching, Mi Jawa Rabak Ini Jadi Menu ‘Breakfast’ Kegemaran Penduduk Tempatan. Hari ini, kami akan...

Mamak News

0 Anjing Sakit Gusi, Punca Kejadian Tayar Pancit Di Itali Sejak bulan Julai yang lalu, penduduk di pekan Vastogirardi, Itali mengalami masalah tayar pancit...

Mamak News

0 Dua Petani Maut Disambar Petir Ketika Berteduh Di Pond Dua orang petani maut disambar petir ketika sedang berteduh di pond berhampiran sebidang sawah...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications