Hi, what are you looking for?

Mamak News

Ashanty berang dilabel ‘beban negara’ selepas positif Covid-19


JAKARTA: Selebriti terkenal Indonesia, Ashanty berang selepas dia dilabel sebagai ‘beban negara’ apabila mengumumkan dirinya positif Covid-19 selepas pulang bercuti dari Turki.

Pengumuman yang dibuat oleh isteri kepada Anang Hermansyah menerusi media sosial itu mendapat pelbagai reaksi daripada para peminatnya.

Seorang daripada pengguna media sosial meninggalkan komen ‘beban negara’ dalam ruangan komen menyebabkan Ashanty bersuara mengenai perkara tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Penyanyi berusia 37 tahun itu memberitahu, dia mula menjalani kuarantin di Hotel Sahid selepas tiba di Jakarta.

“Saya bukan beban negara kerana semua perbelanjaan yang dikeluarkan adalah menggunakan duit sendiri, bukan guna duit kerajaan.

“Saya mungkin jadi beban negara jika kuarantin di pusat yang disediakan kerajaan seperti di Wisma Atlet.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Namun, saya kini mendapatkan rawatan di hospital swasta dan mengeluarkan duit sendiri untuk semua kos,” katanya.

Ada juga pengguna media sosial berharap kisah artis yang positif Covid-19 tidak akan menjejaskan keadaan di Indonesia yang ketika ini sudah pun terkesan akibat pandemik.

“Aduh-aduh, semoga Covid-19 di Indonesia tidak kembali memuncak. Kasihan rakyat jelata yang mula bangkit, takut hancur lagi,” tulis seorang pengguna dengan nama @yuki_tendon.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, Ashanty turut menafikan dia positif Covid-19 sejak dari Turki.

“Jika saya positif, bagaimana saya boleh naik pesawat dan pulang ke Indonesia? Tolong komen dengan bijak,” tegasnya.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 AMPANG JAYA – Helah penagih dadah yang menyamar sebagai polis mengundang padah apabila ditahan pegawai keselamatan di sebuah apartmen di Ukay Perdana, di...

Hiburan

0 MENDIANG merupakan antara pemuzik paling berbakat dan berpengaruh pernah dilahirkan di dunia. Kenyataan tersebut adalah satu fakta yang sukar berganjak. Tina Turner. Sepotong...

Lifestyle

0 Lelaki itu jadi mangsa penipuan selepas kerugian RM320k Gara-Gara Nak Beli R Dan Arak Murah, Lelaki Dari Miri Ini Rugi RM320k. Dilaporkan seorang...

Mamak News

0 MANILA: Foto seorang budak lelaki mengemis di ibu negara Filipina menggunakan kod QR tular dalam media sosial, mendorong sebuah badan kerajaan mengeluarkan amaran...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications