Hi, what are you looking for?

Mamak News

Bapa rayu Shu Chyi pulang


GEORGE TOWN – Seorang bapa mengharapkan anak perempuan sulungnya yang menghilangkan diri sejak 1 Mei lalu agar segera pulang ke pangkuan keluarga.

Tan Boon Chai, 57, berkata, anaknya, Tan Shu Chyi, 25, yang bekerja sebagai penyambut tetamu di sebuah syarikat di Kuala Lumpur sudah tidak dapat dihubungi menerusi telefon dan menghilang tanpa khabar berita.

“Sebagai bapa saya amat bimbang dengan keadaan anak saya, dia bekerja di Kuala Lumpur sejak tahun 2022, sebelum ini kami selalu berhubung menerusi panggilan telefon.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Cuma sejak 1 Mei lalu, dia tiba-tiba menghilang diri dan sejak dari tarikh itu kami sekeluarga tidak dapat tidur lena kerana memikirkan keselamatannya,” katanya dalam sidang akhbar di Pejabat Parti Gerakan, di sini hari ini. Turut hadir ialah Jurucakap Parti Gerakan Sungai Pinang, Mok Kok On.

Boon Chai yang bekerja sebagai kontraktor berkata, dia mengesyaki kehilangan anaknya yang merupakan anak sulung daripada tiga beradik itu berpunca daripada masalah hutang.

“Ini kerana pada pertengahan Mei lalu, saya menerima panggilan daripada seseorang yang memaklumkan anak perempuan saya ada berhutang dengannya kira-kira RM2,500.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Jumlah hutang ini telah meningkat sehingga RM6,000 (termasuk kadar faedah) dan mungkin jumlah ini akan terus meningkat,” ujarnya.

Dalam pada itu, dia amat berharap anak perempuannya itu pulang segera bagi berbincang dan menyelesaikan segala masalah agar mereka sekeluarga dapat hidup tenang serta bahagia seperti dahulu.

“Apa sahaja masalah boleh diselesaikan bersama keluarga, cuma dia perlu pulang dengan selamat dan tidak menghilangkan diri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya tidak dapat mencarinya di Kuala Lumpur kerana dia tidak pernah memaklumkan alamat tempat tinggalnya di sana, malah dia juga tidak mempunyai banyak kawan,” jelasnya.

Tambahnya, dia juga telah membuat laporan berhubung kehilangan anaknya itu di Balai Polis Jalan Patani di sini semalam. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Tular Video Staf Lapangan Terbang Filipina Kantoi Telan Duit Disyaki Dicuri Daripada Pelancong China Seorang kakitangan wanita lapangan terbang di Filipina kantoi menelan...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Lima anggota polis antara enam individu ditahan selepas disyaki melarikan seorang lelaki dari sebuah kedai makan yang terletak di Desa...

Mamak News

0 PETALING JAYA – Seorang wanita yang juga suri rumah mencari ‘kawan upahan’ selepas dipercayai mengalami tekanan melampau (burnout), akibat tiga tahun terperap menguruskan...

Mamak News

0 Polis Tahan Lelaki, Disyaki Suspek Kes Bunuh Penyanyi Rap, Tupac Shakur 27 Tahun Lepas Polis Amerika Syarikat menahan seorang lelaki di Las Vegas,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications