Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Bayi Bertali Pusat Ditemui Dalam Beg Plastik


bayi bertali pusat

Bayi Bertali Pusat Ditemui Dalam Beg Plastik

Seorang bayi lelaki tanpa seurat benang dipercayai baru dilahirkan ditemui dalam bungkusan plastik di tepi jalan Pjs 9/1 Bandar Sunway, Subang Jaya semalam.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Wan Azlan Wan Mamat berkata pihaknya telah menerima panggilan daripada anggota bertugas ronda cegah jenayah Balai Polis Bandar Sunway berkenaan penemuan tersebut pada pukul 1.25 tengah hari.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bayi tersebut dijumpai dalam bungkusan plastik yang ditinggalkan di tepi jalan dan masih bernyawa. Semasa dijumpai orang awam, bayi tersebut tidak berpakaian dan masih bertali pusat serta uri.

“Anggota telah membawa bayi tersebut ke klinik berhampiran seterusnya dirujuk ke Hospital Sungai Buloh untuk pemeriksaan lanjut,” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan pada Ahad.

Wan Azlan berkata hasil pemeriksaan awal oleh pegawai perubatan mendapati bayi tersebut baru sahaja dilahirkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bayi berada dalam keadaan stabil dan ditahan di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) Hospital Sungai Buloh untuk pemantauan rapi,” jelasnya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 317 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman pemenjaraan selama tempoh yang boleh cecah sehingga tujuh tahun atau dengan denda atau kedua-duanya.

Beliau turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan supaya tampil membuat laporan di 03-78627100 (Pusat Kawalan Daerah Subang Jaya) atau Pegawai Penyiasat, Inspektor Suriyana Zakaria di 019-3559880.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Polis Daerah Subang Jaya
Sumber: Polis Daerah Subang Jaya

Sumber: Kenyataan Media Polis Daerah Subang Jaya

BACA: Bayi Maut Disyaki Didera Rakan Lelaki Ibu

The post Bayi Bertali Pusat Ditemui Dalam Beg Plastik appeared first on Siakap Keli.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Bantuan Kepada Penduduk Palestin Di Gaza Tidak Cukup – PBB WASHINGTON, 30 Nov (Bernama-AA) — Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Antonio Guterres...

Lifestyle

0 Usaha Bersama BNM-PDRM Tangani Perniagaan Wang Haram di Sarawak BNM Dan PDRM Serbu Lapan Premis Perniagaan Perkhidmatan Wang Tanpa Lesen Di Sarawak. Bank...

Mamak News

0 SEMARANG: Seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun tular dalam media sosial kerana kepetahannya bertutur dalam bahasa Inggeris dengan loghat British. Kinara Arnintya Pratista,...

Mamak News

0 NAPLES: Seorang bekas pengedar dadah sanggup menyerahkan sebuah pulau buatan yang dimilikinya di luar pantai Dubai kepada pihak berkuasa Itali dengan harapan hukumannya...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications