Hi, what are you looking for?

Mamak News

Berang tak dapat memotong, anggota tentera acu pistol pada pemandu


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

JAKARTA: Satu video tular dalam media sosial menunjukkan dua kenderaan berwarna hitam saling berlumba dan menghimpit di laluan kanan di Lebuh Raya Tol Jagorawi, Jakarta Timur.

Satu daripada kenderaan itu mempunyai nombor plat kerajaan dan ketika saling memotong antara satu sama lain, pemandu di dalam kenderaan kerajaan terbabit tiba-tiba mengeluarkan pistol dan mengacukan ke arah kenderaan di sebelahnya.

Ketua Polis Trafik Jagorawi, Budi Hermawan berkata, pihaknya sudah menerima laporan berhubung kejadian tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kami akan segera melakukan siasatan mengenai insiden itu kerana kejadian yang melibatkan senjata api merupakan kes serius,” katanya seperti yang dilaporkan Kompas.com.

Dalam pada itu, Ketua Unit Peronda Jagorawi, Leonardus Alvin memaklumkan, pemandu kenderaan milik kerajaan itu merupakan anggota Tentera Nasional Indonesia (TNI).

Katanya, anggota tentera itu mengeluarkan pistol dan mengacukannya ke arah kenderaan sebelah kerana tidak berpuas hati dengan cara pemanduan pemandunya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Anggota tentera itu mahu memotong kenderaan di depannya sebelum kenderaan itu tiba-tiba menukar laluan dan menghalangnya.

“Disebabkan terlalu marah, dia mengeluarkan senjata api dan mengacukannya ke arah kenderaan sebelah,” ujarnya.

Sementara itu, jurucakap TNI menyatakan kenderaan itu milik Kementerian Pertahanan dan anggota tentera yang terlibat akan dipanggil untuk siasatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA – Perdana Menteri Datuk Seri Is Sabri Yaakob membangkitkan kekecewaan Malaysia dalam isu Palestin dan Myanmar terutamanya...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Saintis Temui Virus Covid Baharu Dalam Kelawar, Dipercayai ‘Kalis’ Terhadap Vaksin Sedia Ada Saintis mendakwa bahawa telah menemui...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Polis menahan tiga lelaki tempatan selepas disyaki terbabit pergaduhan hingga mengakibatkan seorang lelaki Australia parah...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA, 25 Sept (Bernama) — Seorang mahasiswa rakyat Malaysia di Universiti Al-Azhar yang sebelum ini ditahan pihak berkuasa Mesir...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications