Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Budak lelaki ajal akibat lemas di Sungai Ibai


KUALA TERENGGANU – Seorang budak lelaki berusia 12 tahun maut akibat lemas ketika mandi di Sungai Ibai berhampiran Kampung Laut di sini hari ini.

Mayat Tuan Muhammad Iyad Tuan Noor Marzuki dijumpai pasukan mencari dan menyelamat pada pukul 6.48 petang.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu, Yusmizan Yusof berkata, mangsa dikatakan ke lokasi kejadian bersama tiga rakannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Beliau berkata, tiga rakannya dikatakan memancing di lokasi kejadian manakala Tuan Muhammad Iyad pula mandi bersendirian sebelum tiba-tiba lemas pada pukul 5.20 petang.

“Sepasukan sembilan anggota bomba telah bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima maklumat berhubung kejadian lemas tersebut pada pukul 5.29 petang.

“Pencarian selama lebih sejam berjaya menemukan mayat mangsa di dalam dasar sungai berkenaan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di sini hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yusmizan berkata, mayat Tuan Muhammad Iyad ditemui pada kedudukan kira-kira 10 meter dari lokasi dia kali terakhir ditemui.

Beliau berkata, mayat kanak-kanak tersebut telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini untuk tindakan lanjut. – KOSMO! ONLINE.


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 JASIN – Sebanyak 9,000 kampit beras putih pek 10 kilogram (kg) akan dijual pada harga RM26 di program khas jualan terbuka di semua...

Mamak News

0 MANILA: Dewan Rakyat Filipina meluluskan belanjawan 2024 bernilai 5.768 trilion peso (AS$101.3 bilion atau RM476.9 bilion) termasuk peningkatan pembiayaan keselamatan di Laut China...

Sukan

0 PETALING JAYA – Gimnas negara, Sharul Aimy Kamaru Hisam mencipta kejutan apabila membawa pulang pingat gimnastik artistik Sukan Asia Hangzhou menerusi disiplin melombol...

Mamak News

0 Kebakaran Tahfiz: Pemuda Rayu Ke Mahkamah Persekutuan Terhadap Sabitan Bunuh PUTRAJAYA, 29 Sept (Bernama) — Seorang pemuda memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan atas sabitan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications