Hi, what are you looking for?

Mamak News

Budak lelaki paling kuat dunia, kongsi penampilan baharu


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

BUCHAREST: Seorang remaja yang pernah digelar sebagai `kanak-kanak lelaki paling kuat di dunia’ mengejutkan para peminatnya apabila berkongsi sekeping gambar penampilan baharu dirinya dalam media sosial.

Giuliano Stroe memuat naik gambar keadaan dirinya selepas 13 tahun memecahkan beberapa rekod dunia.   

Lapor Daily Mail, Stroe dari Icoana di selatan Romania menjadi sensasi apabila memegang Rekod Dunia Guinness untuk berjalan menggunakan tapak tangan sejauh 10 meter paling pantas ketika berusia lima tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Stroe menarik perhatian penonton secara langsung di televisyen di Itali dengan aksi tersebut menggunakan bola bebanan terikat di antara kakinya.

Ahli bina badan amatur itu kemudian memecahkan rekod dunia untuk melakukan tekan tubi paling banyak dengan kaki terapung di udara, 2010.

Kini, remaja berusia 17 tahun itu berkongsi gambar terbaharu memaparkan dia sedang memegang sekeping foto dirinya semasa kecil.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam gambar tersebut, Stroe dilihat mengenakan pakaian yang longgar sambil menunjukkan foto dirinya semasa kecil yang bertubuh sasa dan memakai pingat.

Gambar dimuat naik dalam Facebook itu mendapat kira-kira 7,000 tanda suka daripada para peminat Stroe yang mengikuti prestasinya sejak kecil.

Malah, rata-rata warganet turut memuji pencapaian mengagumkan yang dikecapi Stroe. – AGENSI  

Advertisement. Scroll to continue reading.Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PHILADELPHIA: Amerika Syarikat digegarkan lagi dengan insiden tembakan berhampiran padang sebuah sekolah di barat laut Philaphia selepas perlawanan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Satu laporan polis telah dibuat berhubung kejadian urusan jual beli secara ‘Cash on ivery’ (COD) yang melibatkan duit...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KETUA jurulatih baharu Se­langor FC, Tan Cheng Hoe ber­harap anak-anak buahnya tidak menunggu lama untuk ‘menyerap’ ilmu serta...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KOTA BHARU – Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kelantan mengenal pasti kira-kira 595 lasi ‘hot spot’ yang...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications