Hi, what are you looking for?

Sukan

‘Cat’s Lives Matter’ terbang di Anfield sebelum aksi bertemu West Ham


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

SEBUAH pesawat kecil terbang di sekitar Anfield dengan membawa kain rentang ‘Cat’s Lives Matter’ sebelum aksi Liverpool bertemu West Ham awal pagi Ahad.

West Ham terus memilih Kurt Zouma dalam barisan pemain mereka biarpun mendapat kecaman daripada seluruh komuniti bola sepak antarabangsa susulan video pemain itu menendang dan menampar kucing peliharaannya tular di media sosial.

Pemain pertahanan antarabanga Perancis berusia 27 tahun itu turut di ‘boo’ oleh penyokong-penyokong Liverpool serta menggelarnya ‘A cat, a cat, a cat, a cat, a cat’.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sejurus daripada tindakan Zouma,  Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) mengesahkan telah mengambil kucing tersebut daripada pemain itu.

West Ham telah mengambil tindakan dengan menolak dua minggu gaji Zouma bernilai 250,000 paun dan disalurkan kepada pusat kebajikan haiwan.

Adik pemain itu, Yoan yang turut kelihatan dalam rakaman video tersebut turut digantung oleh kelab Dagenham & Redbridge.

Teruskan Membaca

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PENGENDALI Kuala Lumpur City (KL City), Bojan Hodak mengakui pasukannya ada masalah ‘lambat panas’, tetapi masih berjaya merekodkan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. GEORGE TOWN – Seorang pemilik syarikat penyediaan latihan dan eksekutif kanan sebuah syarikat di sini ditahan reman selama...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. ADDIS ABABA: Dua juruterbang yang tertidur semasa dalam penerbangan berjaya mendarat dengan selamat tanpa sebarang kemalangan berlaku. Lapor...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. JOHOR BAHRU – Kebimbangan sebuah keluarga yang kehilangan anak perempuan mereka sejak Sabtu lalu berakhir apabila remaja itu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications