Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Sukan

CKJ Racing nafi tinggalkan Cub Prix


PASUKAN CKJ Racing menafikan bahawa mereka akan meninggalkan arena perlumbaan dua roda terkemuka di Malaysia iaitu Kejuaraan Cub Prix Malaysia pada musim 2024.

Sebelum ini timbul desas-desus mengatakan bahawa pemiliknya, Che Ku Jonaidi Che Ku Sin enggan lagi terlibat secara langsung dalam perlumbaan Cub Prix dan melepaskan jawatan itu kepada individu lain untuk menguruskan pasukannya itu.

Pengurus Operasi dan Teknikal Pasukan CKJ Racing, Amer Saad menjelaskan bahawa terdapat individu yang salah tafsir apa yang disampaikan dan pasukannya itu sama sekali tidak akan meninggalkan Cub Prix.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tegas Amer, Che Ku hanya ingin memberi tumpuan kepada urusan kerja lain dan tidak mampu memberi sepenuh tumpuan sebagai pengurus pasukannya itu sepanjang pusingan perlumbaan musim depan.

“Benar sebelum ini Che Ku ada cakap dia mahu melepaskan jawatan sebagai pengurus pasukan sahaja dan bukannya mengenai soal pasukan meninggalkan Cub Prix. Kami masih terikat kontrak dengan penaja dalam tempoh agak lama serta beberapa penajaan lain.

“Mungkin ada individu yang salah faham kerana pengumuman Che Ku adalah melepaskan jawatan selaku pengurus pasukan kerana memberi tumpuan kepada perniagaan lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagaimanapun beliau masih lagi menjadi pemilik pasukan dan pasukan beroperasi seperti biasa. Malah, Che Ku dan pasukan sudah membuat dan mengatur perancangan untuk musim 2024 dengan baik dan juga kehadiran pelumba baharu dalam kelas CP150 dan juga rombakan pelumba dalam CP125 telah pon dibuat ,”katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Dalam pada itu, Amer turut menegaskan pasukannya masih mencari calon sesuai untuk menggantikan tempat Che Ku Jonaidi sebagai pengurus pasukan.

CKJ mengekalkan dua pelumba terbaiknya iaitu Akid Aziz serta Ahmad Afif Amran dan mencari pelumba baharu bagi menggantikan tempat Izzat Zaidi Salehan yang sebelum ini terlibat dalam insiden kemalangan ngeri sewaktu perlumbaan Cub Prix Malaysia, di Iskandar Puteri tahun lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement