Hi, what are you looking for?

Sukan

Coutinho ‘bikin’ penyokong Liverpool gembira


Coutinho (tengah) meledak gol penyamaan pada aksi menentang Man United awal pagi tadi.

BEKAS pemain Liverpool, Philippe Coutinho yang menyertai Barcelona sebelum kembali mewarnai Liga Perdana Inggeris bersama Aston Villa tampil dengan aksi menyakinkan apabila meledak satu gol memastikan keputusan seri 2-2 menentang Manchester United, awal pagi tadi.

Coutinho yang masuk dari bangku simpanan bagi memberi inspirasi kebangkitan mereka, membantu untuk gol Jacob Ramsey (m-77) dan kemudiannya menyamakan kedudukan (m-82) nyata mengecewakan Man United yang mendahului hasil jaringan Bruno Fernandes.

Kembali ke Liga Perdana, Countinho menyifatkan ia satu permulaan yang baik dengan Aston Villa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya merindui perlawanan seperti ini dan Liga Perdana. Saya sangat gembira berada di sini bersama rakan sepasukan baharu.

“Ini adalah permulaan yang baik, kami terus percaya sehingga ke penghujungnya sehingga kami tidak tewas,” katanya kepada Sky Sports.

Secara keseluruhan, Coutinho sudah 12 kali menentang Manchester United, kedua-duanya bersama Liverpool, Barcelona, ​​​​dan kini Aston Villa dengan tiga gol.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Golnya bersama Villa adalah yang pertama dalam Liga Perdana, manakala dua lagi adalah dalam Liga Juara-Juara (Barcelona) dan Liga Europa (Liverpool).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Apa Sindrom Orang Kaku Yang Dihidapi Ce Dion? Kebiasaannya, kita sering mendengar penyakit atau sindrom str yang dikenali sebagai angin ahmar yang dialami...

Mamak News

0 PETALING JAYA – Sebuah keluarga yang mempunyai tanggungan dua orang anak atau lebih memerlukan sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan sebagai perbelanjaan membeli barang basah atau...

Mamak News

0 Budak Empat Tahun Lompat Dari Tingkat 26 Guna Payung, Terpengaruh Teng Kartun Gara-gara terpengaruh teng kartun, seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun bertindak...

Mamak News

0 SUNGAI PETANI – Tindakan seorang pemandu Grab berhenti di luar lorong kecemasan mengundang padah apabila dia maut dilanggar sebuah lori dalam kemalangan di...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications