Hi, what are you looking for?

Hiburan

Dakwa bapa tak ajar solat, isteri Aizat mohon jangan ‘judge’


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA – Isteri penyanyi Aizat Amdan, Elyssa Alia Ilias tidak kisah dikritik namun menolak tohmahan berkaitan ejekan tubuh (body shaming) yang menyentuh nama ibu bapanya.

Kata Elyssa, 34, dia berlapang dada menerima segala teguran namun mengingatkan khalayak janganlah bersikap kejam menghakimi apa yang tidak sepatutnya.

“Saya tak kisah orang tegur pasal perangai atau rupa saya tapi jangan sentuh tentang tubuh badan saya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagi saya, anda tak patut menghakimi seseorang berdasarkan apa yang mereka pakai namun, saya tak kisah andai dihakimi disebabkan perangai.

“Saya berharap sesiapa selepas ini, apabila jumpa Aizat, jangan tegur dia ‘eh kau dah berisilah’. Tiada siapa suka dengan perkara begitu,” katanya kepada Kosmo! Online.

Elyssa yang juga merupakan pengurus Aizat sejak dua tahun lalu memaklumkan, kalau khalayak tidak menyukai apa yang digayakannya dalam media sosial, usahlah terlalu melulu mengkritik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kalau tak suka apa saya pakai, saya tak paksa pun kalian tengok. Tapi, jangan sampai cakap benda-benda yang menyakitkan hati sehingga melibatkan ibu bapa saya.

“Kononnya, bapa tak ajar saya sembahyang sebab saya cakap Aizat jadi imam tapi, orang tak tahu betul-betul apa saya maksudkan dengan semua itu.

“Saya okey tapi ibu bapa saya tak okey. Pantang betul, orang kacau keluarga saya. Nak cakap saya bodoh ke bangang, saya tak kisah tapi tolong jangan sentuh keluarga atau tubuh saya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya tahu cara berpakaian saya sekarang tak elok. Tak cukup kain orang cakap. Saya mengaku tapi sedang mencuba untuk jadi yang lebih baik,” ujarnya.

Elyssa menegaskan, apa yang penting adalah dalaman seseorang berbanding luaran yang sering meraih perhatian khalayak.

“Saya percaya benda dalam hati dahulu barulah luaran. Kalau saya pakai tudung, tak sembahyang atau hisap rokok, melepak ke atau bersikap biadab, saya bukanlah nak sibuk menghakimi, saya rasa itu lagi teruk,” ujarnya. – KOSMO! ONLINE

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. GEORGE TOWN – Dakwaan kaum lelaki di Pulau Pinang memiliki ketampanan, setia dan bersifat penyayang menjadi perdebatan hangat...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Seorang wanita hanya mengalami sesak nafas apabila kediamannya di tingkat enam Kondominium Riana Green di...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Ahmad Zahid Jumpa 40 ADUN BN Jojor Malam Ini JOHOR BAHRU, 5 Okt (Bernama) — Pengerusi Barisan Nasional...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KLANG – Dua penyamun bermotosikal menyebabkan seorang warga emas cedera di Bandar Botanik dipercayai terlebih dahulu telah melakukan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications