Hi, what are you looking for?

Mamak News

Dakwa Dirinya Anak Raja Charles III & Camilla, Lelaki Tuntut Ujian DNA


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Seorang lelaki mendakwa dirinya adalah anak kepada Raja Charles III dan Raja Permaisuri Camilla, selain turut dikatakan pernah menulis surat kepada mendiang Ratu Elizabeth II untuk memohon agar ujian DNA dilaksanakan.

Lelaki tersebut dengan status kerabat diraja yang masih diragui, Simon Dorante-Day telah lama mendakwa bahawa Raja Charles III dan Camilla merupakan ibu bapa kandungnya. Dia juga mengatakan bahawa dirinya sudah ‘dikaburi’ selama beberapa tahun.

Pada awal tahun, Dorante-Day mendakwa bahawa dia menghantar surat kepada mendiang Ratu Elizabeth II untuk meminta baginda memberikan keberanian kepada anak lelakinya untuk mendapatkan ujian DNA. Walau bagaimanapun, surat itu tidak dibalas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kini, lelaki yang mendakwa dirinya sebagai anak tidak sah taraf kepada kerabat diraja tersebut mengatakan bahawa dia sedang memutuskan sama ada ingin mengambil tindakan undang-undang terhadap Keluarga Diraja British dan sanggup membawa Raja Charles III ke mahkamah untuk ujian DNA.

Kredit: Facebook

Dorante-Day yang mengatakan dakwaannya adalah hasil penyelidikan selama berpuluh tahun, berkata, “Terdapat perbincangan di antara hakim, saya dan peguam cara tentang kedudukan Charles di sisi undang-undang dan sama ada raja dilindungi oleh undang-undang atau berada di atas undang-undang.

“Dan jawapannya tidak – mereka memberitahu saya bahawa kita tidak nampak apa-apa sebab mengapa dia boleh mendapat kedudukan sebegitu. Dan kedua, Camilla dan keluarganya sudah pastinya tidak berada di atas undang-undang. Jadi hujah itu sudah ada dan dapat diselesaikan,” katanya kepada pihak 7News di Australia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Berita Pemergian ‘Neneknya’

Difahamkan, lelaki ‘bakal diraja’ yang berusia 56 tahun itu berkata walaupun dirinya kehilangan insan yang berkemungkinan neneknya (mendiang), ia masih tidak dapat menghalang dirinya untuk menuntut hak.

Malah Dorante-Day terharu dengan panggilan daripada media selepas ‘neneknya’ meninggal dunia secara tragis pada Khamis lalu (8 September).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lewat minggu lalu, lelaki tersebut yang merupakan seorang jurutera di Australia itu membuka mulutnya mengenai kematian mendiang baginda pada usia 96 tahun.

“Seperti semua orang di planet ini, sukar untuk merasa tidak terkesan dan bersedih dengan pemergiannya.

“Sejak mendapat tahu tentang kehilangan nenek (mendiang), saya telah dibanjiri dengan ucapan takziah atas kehilangan tersebut. Terima kasih semua atas kata-kata, ingatan, dan keprihatinan anda.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Seperti yang telah dinyatakan oleh anda, saya sekeluarga berkabung bukan sahaja atas kehilangan baginda tetapi kehilangan satu lagi peluang untuk menyelesaikan masalah ini dengan senang hati, dengan cara yang betul.

“Walaupun saya kehilangan peluang untuk mendengar sendiri kisah ini menurut versinya, kita semua masih dapat merasai kesedihan yang sangat besar atas pemergiannya, sama ada pada skala peribadi atapun awam,” kata ayah sembilan anak itu.

Sumber: Irish Mirror

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. MALANG: Datuk Bandar Persebaya, Eri Cahyadi berkongsikan luahan hatinya menerusi akaun Instagram mengenai tragedi negara yang menggemparkan sejarah...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Baru-baru ini, kami ada membuat satu hantaran di laman Siakap Keli Press mengenai luahan seorang ibu berkenaan kejadian...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. MERSING – Seorang kru bot nelayan berjaya dijumpai dalam keadaan selamat dengan menjadikan tong plastik untuk berpaut selepas...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEMANGAT jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang belum pudar apabila pemenang pingat perak Sukan Olimpik Tyo 2020...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications