Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Sukan

Damok sedih beralih ke gelanggang ARRC


PELUMBA negara, Syarifuddin Azman kemungkinan akan beralih ke perlumbaan Kejua­raan Motosikal Asia (ARRC) selepas tempatnya dalam Kejua­raan Motosikal Dunia (MotoGP) bagi kelas Moto3 tertutup rapat.

Biarpun ada usaha untuk memastikan Syarifuddin atau lebih dikenali sebagai Damok kekal bersaing bagi musim ke­duanya di pentas MotoGP, namun pe­ngurus ZK Racing, Zulfahmi Khairuddin mengakui pihaknya berdepan beberapa kekangan.

Isu kekangan penajaan turut menjadi masalah selepas rakan penaja mereka tidak berani membuat pelaburan selain turut mengharapkan keputusan setimpal daripada apa yang mereka keluarkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Damok ketika dihubungi mengakui sedih dengan berita tersebut, namun dalam erti kata lain terpaksa menerima dengan hati terbuka.

“Sudah semestinya saya sa­ngat kecewa kerana tidak mampu meneruskan perlumbaan dalam kelas Moto3. Semua tahu, ini tahun pertama saya dalam kelas Moto3, jadi saya pasti memerlukan masa untuk tampil dengan baik.

“Saya cuba untuk kembali ke JuniorGP, tetapi ZK Racing me­ngakui mereka tiada kemam­puan ke arah tersebut terutama soal penajaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Jadi, saya terpaksa akur dan perlu mencari perlumbaan lain selepas ini,” katanya kepada ­Kosmo! semalam.

Dalam pada itu, Damok turut mengakui, ada beberapa pasukan masih berminat untuk mendapatkan khidmatnya terutama dalam perlumbaan ARRC musim ini.

“Benar ada beberapa pasukan di ARRC, tetapi saya masih belum buat keputusan. Mungkin pada akhir bulan ini atau bulan depan baru boleh bagi keputusan sebelum menandatangani kontrak baharu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Soal kategori juga belum dibuat lagi, tetapi perbincangan awal setakat ini berlangsung posi­tif,” katanya.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement