Hi, what are you looking for?

Mamak News

Dikecam guna dua perak parkir untuk ‘cop tempat’ bagi rakan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

LONDON: Penduduk di Bournemouth, United Kingdom (UK) mengecam tindakan seorang individu yang menggunakan dua tempat letak kenderaan semata-mata untuk ‘cop tempat’ bagi rakannya.

Penduduk dikenali sebagai Ryan Mortimer memuat naik gambar kereta berkenaan diparkir di tengah-tengah dua petak letak kenderaan menerusi media sosial.

Memetik laporan Metro, Mortimer berkata, ramai orang menegur perbuatan individu itu dan rakan-rakannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dia mendakwa individu itu meletak keretanya dalam kedudukan tersebut selama lebih dua jam sehingga menimbulkan kekecohan di kawasan parkir berhampiran Boscombe Pier.

Menurut Mortimer, pihaknya sudah membuat aduan kepada pihak berkuasa berhubung isu tersebut namun tiada tindakan diambil untuk menyelesaikan masalah itu.

Tindakan individu itu menyebabkan ramai pelancong dan penduduk terpaksa merebut mencari tempat letak kereta di tepi pantai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kereta diparkir di Boscombe Undercliffe Drive dalam keadaan seperti ini selama lebih sejam.

“Saya dapat tahu dia cop petak parkir untuk rakannya, jadi saya mengadu kepada pihak berkuasa namun tiada tindakan diambil.

“Selepas lebih dua jam, rakannya sampai dan petak parkir itu diberikan kepadanya. Ramai yang menegur tetapi mereka kelihatan tidak peduli,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Tidak dinafikan trend pakaian dan fesyen Muslimah moden telah berkembang maju dan cantik-cantik belaka pada hari ini. Namun,...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Beberapa bulan ini kemalangan membabitkan trak pikap semakin menjadi-jadi. Puluhan nyawa terkorban dalam kemalangan membabitkan jentera 4X4 yang...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Perceraian pasangan selebriti popular, Noh Salleh dan Mizz Nina menjadi satu kejutan besar buat semua...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. BIRMINGHAM – Impian Elaine Thompson untuk mejelmakan emas sulung peribadi pada temasya Sukan Komanwel 2022 terlaksana selepas mengungguli...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications