Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Ditipu Dari RM500,000 Hingga Mencecah RM1juta Sampai Masuk TV, Ini Penjelasan ‘Mangsa’


Memulakan perniagaan bukanlah sesuatu yang senang, apatah lagi bila baru bermula. Ada masa di bawah dan ada masa kita di atas. Namun dengan kekuatan fizikal dan mental yang tinggi perniagaan tersebut dijalankan dengan baik.

Boleh dikatakan semua usahawan yang berjaya akan cerita perkara yang sama di saat mereka jatuh dan bangun sepanjang menjalankan perniagaan mereka.

Apakah perasaan setelah sekian lama berniaga namun tidak dapat seperti yang dijanjikan. Sudah tentulah siapa sahaja pun akan terkejut. Begitulah yang dialami oleh 2 orang peniaga jalanan yang berasal dari Selangor dan Kelantan iaitu Tuan Yie dan Tuan Aqil.

Advertisement. Scroll to continue reading.

| Kampungmamakcom

Bayangkan mereka telah bersama dengan francais ini lebih dari 2 tahun namun kini lain pula yang mereka dapat. Luahan rasa mereka itu mendapat perhatian pihak media yang kebetulan hadir di Majlis High Achiever Gathering yang dianjurkan pihak syarikat tersebut.

Menurut Tuan Yie dan Tuan Aqil selain mereka ada beberapa orang lagi yang tak menyangka pulangan bersama francais tersebut tidak seperti yang diwar-warkan. Syarikat francais ini mempunyai hampir 900 cawangan di seluruh Malaysia.
Nak dijadikan cerita, rupanya dahulu sewaktu mula-mula mereka berdua menyertai bisnes francais ini, syarikat menjanjikan boleh menjana jualan di antara RM10,000 ke RM50,000 sebulan saja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun ianya ternyata meleset kerana sebenarnya Tuan Yie dan Tuan Aqil masing-masing telah pun berjaya mendapat jualan dari RM500,000 ke RM1 Juta dalam tempoh setahun.

| Kampungmamakcom

“Mengutamakan ilmu dalam berniaga, biarpun di tepi jalan” itulah tonggak utama jenama takoyaki tempatan ini memulakan corak langkah perniagaannya sejak 2017 lagi.

Menyedari tentang penerimaan masyarakat tentang makanan Jepun, anak muda ini nekad untuk memulakan perniagaan dengan seorang diri setelah mengenali jenama ‘Chef Tako’.

Benarlah kata orang, titik peluh orang yang kuat berusaha ini pastinya mendapat hasil yang sangat lumayan dan membahagiakan ahli keluarga tercinta.

Untuk tahu lebih lanjut apa yang dikatakan oleh mereka ini, boleh tonton di video Tiktok di bawah;

Advertisement. Scroll to continue reading.
@cheftako

#peniagajalanan #peniagakecil #peniagaonline

♬ Spider-Man: No Way Home – Trailer Music – L’Orchestra Cinematique

**diterbitkan dengan kebenaran tv3

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kini, Chef Tako mengeluarkan produk baharunya iaitu produk takoyaki sejuk beku untuk yang berminat menjadi usahawan berjaya seperti agen di atas.

Bos Tako nak keluarkan bajet RM250,00 untuk ejen?

Dalam masa yang sama, Chef Tako mencari insan-insan yang ingin memulakan perniagaan untuk turut serta menjadi ahli keluarga ‘Chef Tako’. Bukan itu sahaja, bos tako sanggup keluarkan bajet sebanyak RM250,00 untuk beri ‘reward’ kepada ejen yang komited dengan Kempen Aktif dan Menang.

Sekaligus membantu insan-insan yang ingin memulakan perniagaan terutamanya suri rumah untuk menjana pendapatan tanpa perlu keluar berniaga di tengah panas dan hujan. Hanya di rumah saja mereka boleh menjana pendapatan dengan menjual produk terbaru Chef Tako, Takoyaki sejuk beku. Menarik kan?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jadi, tunggu apa lagi jomlah sekarang daftar untuk jadi ejen Chef Tako, mana lah tahu tahun ini membawa tuah rezeki kepada korang semua.

Untuk korang yang ingin dapatkan produk terbaru takoyaki boleh KLIK DISINI

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement