Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

Elavarasan enggan layan kritikan


PENGENDALI skuad bawah 23 tahun (B-23) negara, E. Elavarasan enggan melayan sebarang kritikan peminat bola sepak termasuk ada pihak yang mendesaknya supaya melepaskan jawatan sebagai jurulatih pasukan Harimau Muda.

Sebaliknya, bekas pengendali FELDA United, PDRM FC, Public Bank, Melaka dan Sarawak United itu kekal de­ngan pendiriannya dalam pembangunan pasukan bahkan memerlukan masa membina skuad lebih baik.

“Untuk saya tidak ada masalah, seperti yang saya katakan sebelum ini, bagi membina satu pasukan yang baik dan berkualiti perlu ambil masa. Kalau nak cerita mengenai merit pun saya tidak kisah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kalau kita tidak beraksi baik pada perlawanan pertama dan kedua, macam mana kita mahu dapatkan slot ini? Jadi, saya kena puji apa yang pemain buat pada perlawanan pertama dan kedua, yang penting matlamat kita adalah untuk layak,” katanya.

Di sebalik kejayaan skuad B-23 layak ke pusingan akhir Piala Asia B-23 tahun depan, masih ada suara sumbang yang mengatakan anak-anak buah Elavarasan hanya bernasib baik untuk layak selaku empat naib juara terbaik.

Pada masa sama, Elavarasan yang juga pembantu kepada pengendali skuad senior, Kim Pan-gon tetap percaya dirinya dan barisan kejurulatihan lain masih ada kualiti untuk membantu pasukan menjadi lebih baik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya mahu bertanya adakah pemain kita sekarang ini ada kualiti? Jika ada sudah pastinya kami (barisan kejurulatihan) juga ada kualiti itu,” katanya.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 BATAM: Pulau Rempang di Kepulauan Riau tidak jadi dikosongkan untuk memberi laluan kepada projek mega yang menyaksikan kerjasama Indonesia dengan China menerusi pembinaan...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Ternakan di negara ini dilaporkan bebas daripada penyakit Nipah di mana jangkitannya boleh tersebar melalui sentuhan langsung dengan haiwan terjangkit selain...

Mamak News

0 Warga Emas Jadikan Rumah Tempat ‘Timbunan’ Sampah, Abai Keselesaan Jiran IPOH, 25 Sept (Bernama) — Sikap terlalu prihatin terhadap alam sekitar menyebabkan seorang warga...

Mamak News

0 NEW DELHI, India – Kenaikan tinggi harga bahan masakan utama seperti tomato dan bawang menyebabkan kebanyakan penduduk di India mengurangkan atau tidak menggunakan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications