Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Sukan

Eldstal cari ‘manis’ di Piala Asia 2023


TONGGAK pertahanan negara, Junior Eldstal merasakan keputusannya keluar daripada persaraan antarabangsa mula membuahkan hasil dan mengimpikan sesuatu yang lebih manis di pentas Piala Asia.

Sama seperti harapan peminat dan seluruh rakyat Malaysia, pemain yang mewakili kelab Indonesia, Dewa United FC ini turut mengidamkan keputusan lebih baik bagi memastikan ‘balasan’ bermakna buat dirinya.

“Selepas kembali daripada persaraan, sasaran dan dalam hati tetap sama iaitu mahu terus bermain dengan pasukan negara. Apabila dapat peluang, ia jadi seperti nilai tambah kepada saya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sejak Kim Pan-gon datang, kami saling memahami, beliau juga tahu kualiti dan bila beliau akan gunakan khidmat saya. Saya cukup yakin dengan jurulatih dan sudah pasti peluang ini jadi satu penghargaan buat saya,” katanya.

Pada 2018, bekas pemain Sarawak dan Johor Darul Ta’zim (JDT) mengambil keputusan bersara dan tindakan itu dikatakan berpunca daripada tekanan mental dihadapi selepas gagal menerjemahkan prestasi lebih baik.

“Jurulatih sentiasa beri keyakinan dan mahu pemain yakin dengan kemampuan sendiri. Nikmati setiap detik di kejohanan besar seperti ini dan paling penting dia tahu yang kami ada kemampuan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Semua pemain tahu sudah lama kita tidak layak, jadi fikiran kami sekarang perlu jadi lebih baik kerana kami datang bukan sekadar sertai pertandingan sebaliknya cuba untuk bersaing,” katanya.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement