Hi, what are you looking for?

Hiburan

Faizal Tahir dipuji Islamkan saudara baharu


PETALING JAYA – Penyanyi Faizal Tahir menerima pelbagai reaksi positif dalam kalangan selebriti dan peminat selepas membantu seorang lelaki memeluk agama Islam dengan mengucap dua kalimah syahadah dan seterusnya bergelar mualaf.

Menerusi hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Faizal atau nama lengkapnya Ahmad Faizal Mohammad Tahir, 44, dilihat mengajar seorang pemuda yang tidak didedahkan identitinya mengucap kalimah syahadah.

“Apabila datang pertolongan Allah SWT dan kemenangan. Dan engkau melihat manusia masuk dalam agama Allah beramai-ramai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Maka ucapkanlah tasbih dengan memuji Tuhanmu dan mintalah ampun kepada-Nya. Sesungguhnya Dia amat menerima taubat. Surah An-Nasr,” tulis Faizal.

Selepas selesai mengajar pemuda itu melafazkan syahadah, kedengaran suara seseorang mengucapkan syukur atas pengislaman lelaki tersebut dalam video dikongsikan Faizal.

“Alhamdulillah. Ada sesiapa paksa? Tiada? Alhamdulillah,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tindakan murni penyanyi lagu Gemuruh itu sekali gus mendapat reaksi positif dalam kalangan selebriti dan peminat apabila meluahkan rasa kagum serta terharu dengan usaha yang dilakukan Faizal.

“Alhamdulillah seronok tengok usaha sahabat,” ujar pelakon Ashraf Muslim.

“Alhamdulillah terima kasih membimbing saudara baharu mengenal Islam,” kata pesohor media sosial Ryzal Ibrahim.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Masya-Allah. Syurgalah tempatmu adik,” puji penyanyi Anuar Zain.

Sebelum ini, penyanyi itu pernah mengislamkan seorang warganegara New Zealand di Cameron Highlands, Pahang bersama pasukan Hidayah Centre Foundation pada September tahun lalu.

Selain Faizal, pelakon Adam Corrie Lee juga menjadi perhatian netizen selepas membantu mengislamkan seorang lelaki dan wanita sekitar September tahun lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pelakon itu juga mendedahkan, setakat ini sudah mengislam seramai 20 saudara baharu. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Bekas isteri Datuk S.M Faisal S.M Nasimuddin, Emilia Hanafi memberitahu Mahkamah Majistret di sini hari ini sejak menjadi ibu tunggal,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications