Hi, what are you looking for?

Sukan

Ferguson, Wenger terima penghormatan Hall of Fame


LONDON – Dua pengurus le­genda Liga Perdana Inggeris, Sir Alex Ferguson dan Arsene Wenger menerima anugerah berprestij Hall of Fame (terbaik sepanjang zaman) saingan Liga Perdana Inggeris awal pagi semalam.

Sebagai rekod, Ferguson yang merupakan bekas pengendali The Red Devils berjaya membantu pasukan itu menjulang 13 trofi EPL sebelum bersara pada penghujung musim 2013.

Kata Ferguson, pengiktirafan yang diberikan oleh EPL untuk menjadi sebahagian daripada Hall of Fame adalah sesuatu yang amat besar dan antara yang terbaik dalam kariernya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya berbangga apabila menjadi sebahagian daripada Hall of Fame kali ini. Ia adalah penghargaan terbesar buat karier saya secara peribadi dan United selain bekas-bekas pemain di bawah bimbingan saya.

“Malah, apa yang membuatkan saya lebih terharu apabila dapat menerima anugerah ini bersama Wenger yang telah mencipta fenomena tersendiri bersama Arsenal,” katanya.

Sementara itu, Wenger yang berjaya membantu The Gunners menjulang tiga trofi EPL termasuk pencapaian ‘Invincibles’ selepas merekodkan aksi semusim tanpa tewas turut teruja dengan anugerah yang diberikan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sudah pasti saya terharu dengan anugerah ini kerana ada yang menghargai apa yang saya lakukan bersama Arsenal.

“Apabila dapat menerima pengiktirafan ini bersama Ferguson, ia membuatkan saya lebih berbangga kerana kami berdua seperti ahli tinju ketika bertarung di gelanggang dan dia menjadi punca sehingga saya sampai ke tahap ini,” katanya.
– AGENSI


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUANTAN – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan lima lagi penguatkuasa dan seorang orang awam bagi membantu siasatan susulan kes rasuah disyaki melibatkan...

Mamak News

0 Tengah-Tengah Malam Naik Notifikasi “Suspicious Person” Berdekatan Kereta, Rupanya… Seperti yang diketahui waktu malam sememangnya membuatkan bulu roma sesiapa sahaja berdiri kerana persekitaran...

Sukan

0 PETALING JAYA – Penyerang antarabangsa Colombia, Radamel Falcao dilaporkan sudah berada di Johor Bahru sekali gus menguatkan lagi spekulasi bakal bermain dalam kancah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications