Hi, what are you looking for?

Mamak News

Gelagat budak perempuan tiga tahun lipat kain dapat pujian


PETALING JAYA – Tindakan kanak-kanak perempuan yang berusia tiga tahun yang rajin melipat pakaian sendiri sambil menyanyi kegirangan buat ramai orang sejuk hati.

Perkongsian sebuah video di akaun TikTok @rearadzi yang dipercayai ibu kepada kanak-kanak tersebut memaparkan anak kesayangannya sedang melipat kain sambil menyanyi.

Video tersebut telah tular sehingga meraih lebih 50,000 tontonan dan 4,133 tanda suka seterusnya mengundang pelbagai respon dan reaksi daripada orang ramai termasuklah rasa sejuk hati dengan tindakan si manja tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sejuk perut ibu awak mengandungkan awak adik, masih kecil lagi sudah rajin tolong ibu dengan ayah, sejuk hati akak tengok,” komen seorang pengguna TikTok.

“Alahai comelnya, gembira sungguh awak lipat kain, makcik pun gantung pakai penyangkut baju sahaja, malu pula makcik dengan awak adik,” komen pengguna TikTok yang lainnya.

“MasyaAllah anak solehah, sejuk mata turun ke hati tengok anak-anak rajin macam ini, kalau dekat dah lama makcik bagi awak hadiah adik,” komen pengguna yang lainnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam sudut lain, terdapat juga orang ramai yang menyifatkan perbuatan kanak-kanak tersebut merupakan hasil didikan yang bagus daripada kedua ibu bapanya.

“Ini sebab dia rajin tengok emaknya lipat kain, bagaimana acuan begitulah kuihnya,” tulis pengguna TikTok itu.

“Bagus akak didik anak akak sejak kecil lagi, kanak-kanak ini ibarat kain putih, ibu bapalah yang harus mencorakkan bagaimana warnanya nanti,” komen pengguna yang lainnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Anak ini adalah anugerah daripada yang datang dengan amanah, bagus akak didik, nanti senang bila besar sebab sudah terbiasa- KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Diskaun 5 hingga 25 peratus Abang Jo Beri Diskaun Hingga 25 Peratus Bil Elektrik Selama 6 Bulan Buat Rakyat Sarawak. Kerajaan Sarawak bersetuju...

Mamak News

0 SHAH ALAM – Pelabuhan di Selangor dijangka akan seluas saiz Singapura sekiranya Pulau Carey direalisasikan menjadi pelabuhan ketiga di negeri ini. Ini selepas...

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications