Hi, what are you looking for?

Mamak News

GPS Terima Permohonan Maaf DAP Dengan Hati Terbuka


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

GPS Terima Permohonan Maaf DAP Dengan Hati Terbuka – Abang Jo

Pengerusi Gabungan Parti Sarawak (GPS), Abang Haji Abdul Rahman Johari bin Abang Haji Openg mengatakan bahawa pihak parti tersebut telah menerima permohonan maaf daripada wakil Democratic Action Party (DAP).

Sebelum ini, dua wakil DAP, iaitu Anthony Loke dan Lim Guang Eng telah membuat permohonan maaf secara terbuka terhadap GPS dan rakyat Sarawak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Wakil dari DAP tersebut meminta maaf jika ada tindakan mereka sebelum ini yang telah menyinggung perasaan pemimpin GPS dan rakyat Sarawak.

Pada pukul 5.17 petang tadi, Abang Jo yang juga merangkap Premier Sarawak telah memnerima permohonan maaf DAP dengan hati terbuka.

Selain itu, Abang Jo turut menyatakan hasrat parti tersebut untuk menyertai Kerajaan Perpaduan di bawah pimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan akur dengan titah Yang di-Pertuan Agong.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bagi soal lantikan kabinet persekutuan pula, GPS akan menyerahkan urusan tersebut kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang baru sahaja mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri kesepuluh baru-baru ini.

Sebentar tadi, Pengerusi Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim selesai mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang Ke-10 di hadapan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ Ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah.

BACA: Anthony Wakili DAP Mohon Maaf Secara Terbuka Kepada Kerajaan & Rakyat Sarawak

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Hasrat pemain skuasy perseorangan wanita, Aifa Azman untuk mempertahankan gelaran Terbuka Malaysia tidak kesampaian apabila...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Gara-gara terlepas cakap pernah berniat mahu menyembelih orang bukan Islam dalam sebuah ceramah pada 4...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Pelakon jelita Amelia Henderson melahirkan rasa syukur kerana mendapat peluang menceritakan segalanya di mahkamah. Kata...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Piala Dunia 2022 Di Qatar Pengadil Banyak Memberi Masa Tambahan Untuk Perlawanan Edisi Piala Dunia kali ini banyak...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications