Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Hasil filem lucah, polis serbu syarikat produksi di Jakarta


JAKARTA: Semua pelakon dalam filem lucah yang dihasilkan oleh satu syarikat produksi di Jakarta Selatan dipercayai menerima bayaran sebanyak 10 hingga 15 juta rupiah (RM3,049 hingga RM4,573) bagi setiap judul.

Siasatan polis mengenal pasti seramai 12 wanita dan lima lelaki terlibat dalam penghasilan filem lucah dengan syarikat tersebut.

“Calon-calon pelakon ini dicari berdasarkan kumpulan rangkaian dan juga menerusi media sosial.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Boleh dikatakan latar belakang pelakon wanita yang terlibat dalam filem tidak bermoral itu terdiri daripada golongan artis, model dan juga pempengaruh media sosial,” kata Pengarah Siasatan Jenayah Polis Metro Jaya, Ade Safri Simajuntak.

Ade menyatakan, syarikat produksi itu tidak menyediakan kontrak atau perjanjian tertentu dengan para pelakon.

Sebaliknya, syarikat berkenaan hanya akan memberi bayaran kepada pelakon selepas penggambaran selesai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Tiada sebarang kontrak untuk pelakon dalam penghasilan filem lucah.

“Para pelakon hanya menerima bayaran secara one off,” ujar Ade.

Terdahulu, Jabatan Siasatan Jenayah Polis Metro Jaya menyerbu syarikat produksi yang menghasilkan filem lucah di Jakarta Selatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Operasi itu dilakukan selepas polis menemukan laman web penstriman secara langsung yang menyediakan pelbagai filem lucah.

Polis kemudiannya melakukan pemerhatian dan siasatan lanjut sebelum menahan lima individu.

Menurut polis, kelima-lima suspek itu sudah terlibat dengan filem lucah sejak 2022 dan meraih keuntungan sehingga 500 juta rupiah (RM152,451).

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 JASIN – Sebanyak 9,000 kampit beras putih pek 10 kilogram (kg) akan dijual pada harga RM26 di program khas jualan terbuka di semua...

Mamak News

0 MANILA: Dewan Rakyat Filipina meluluskan belanjawan 2024 bernilai 5.768 trilion peso (AS$101.3 bilion atau RM476.9 bilion) termasuk peningkatan pembiayaan keselamatan di Laut China...

Sukan

0 PETALING JAYA – Gimnas negara, Sharul Aimy Kamaru Hisam mencipta kejutan apabila membawa pulang pingat gimnastik artistik Sukan Asia Hangzhou menerusi disiplin melombol...

Mamak News

0 Kebakaran Tahfiz: Pemuda Rayu Ke Mahkamah Persekutuan Terhadap Sabitan Bunuh PUTRAJAYA, 29 Sept (Bernama) — Seorang pemuda memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan atas sabitan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications