Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom

Mamak News

Hub sukan, rekreasi IWK Eco Park Pantai Dalam beri manfaat kepada penduduk


KUALA LUMPUR – Taman sukan dan rekreasi syarikat pembetungan nasional, Indah Water Konsortium (IWK) Eco Park Pantai Dalam yang meliputi pelbagai kemudahan memberi manfaat kepada penduduk sekitar.

Ia menawarkan dewan komuniti serbaguna, bilik mesyuarat, kawasan untuk berkelah, trek joging dan berbasikal, serta pelbagai fasiliti sukan.

IWK Eco Park itu dibina di atas Loji Rawatan Kumbahan (LRK) yang terbesar di rantau Asia Pasifik iaitu Loji Rawatan Kumbahan Serantau Pantai 2 IWK.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menteri Komunikasi dan Digital, Ahmad Fahmi Fadzil berkata, meskipun taman ini dibina di atas loji, namun dengan penggunaan teknologi moden, ia tidak lagi tercemar dengan bau yang kurang selesa.

“Hari ini sebenarnya perasmian semula IWK Eco Park selepas diserahkan semula pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kepada pihak IWK untuk diselenggara.

“Setelah hampir tiga tahun, tempat ini telah ditambah baik dan kini dibuka semula untuk digunakan warga penduduk Lembah pantai termasuk ahli korporat,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan IWK Eco Park Pantai Dalam di sini hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif IWK, Narendran Maniam berkata, pelancaran taman itu merupakan peristiwa penting atas usaha penambahbaikan bagi keselesaaan pengunjung.

“IWK Eco Park ini sedia memberikan ruang kepada orang awam, agensi kerajaan, syarikat swasta atau individu untuk berhubung antara satu sama lain.

“Kami turut komited dalam menjayakan konsep Malaysia Madani melalui penyediaan tapak perniagaan bagi memberi peluang kepada peniaga kecil menjana pendapatan di sini”, tambahnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Taman tersebut difahamkan boleh menampung lebih 700 pengunjung dan dibuka setiap hari bermula 10 pagi sehingga 10 malam. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement