Hi, what are you looking for?

Mamak News

Hub sukan, rekreasi IWK Eco Park Pantai Dalam beri manfaat kepada penduduk


KUALA LUMPUR – Taman sukan dan rekreasi syarikat pembetungan nasional, Indah Water Konsortium (IWK) Eco Park Pantai Dalam yang meliputi pelbagai kemudahan memberi manfaat kepada penduduk sekitar.

Ia menawarkan dewan komuniti serbaguna, bilik mesyuarat, kawasan untuk berkelah, trek joging dan berbasikal, serta pelbagai fasiliti sukan.

IWK Eco Park itu dibina di atas Loji Rawatan Kumbahan (LRK) yang terbesar di rantau Asia Pasifik iaitu Loji Rawatan Kumbahan Serantau Pantai 2 IWK.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menteri Komunikasi dan Digital, Ahmad Fahmi Fadzil berkata, meskipun taman ini dibina di atas loji, namun dengan penggunaan teknologi moden, ia tidak lagi tercemar dengan bau yang kurang selesa.

“Hari ini sebenarnya perasmian semula IWK Eco Park selepas diserahkan semula pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kepada pihak IWK untuk diselenggara.

“Setelah hampir tiga tahun, tempat ini telah ditambah baik dan kini dibuka semula untuk digunakan warga penduduk Lembah pantai termasuk ahli korporat,” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan IWK Eco Park Pantai Dalam di sini hari ini.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif IWK, Narendran Maniam berkata, pelancaran taman itu merupakan peristiwa penting atas usaha penambahbaikan bagi keselesaaan pengunjung.

“IWK Eco Park ini sedia memberikan ruang kepada orang awam, agensi kerajaan, syarikat swasta atau individu untuk berhubung antara satu sama lain.

“Kami turut komited dalam menjayakan konsep Malaysia Madani melalui penyediaan tapak perniagaan bagi memberi peluang kepada peniaga kecil menjana pendapatan di sini”, tambahnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Taman tersebut difahamkan boleh menampung lebih 700 pengunjung dan dibuka setiap hari bermula 10 pagi sehingga 10 malam. – KOSMO! ONLINE


Sumber: Kosmo Online

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUANTAN – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan lima lagi penguatkuasa dan seorang orang awam bagi membantu siasatan susulan kes rasuah disyaki melibatkan...

Mamak News

0 Tengah-Tengah Malam Naik Notifikasi “Suspicious Person” Berdekatan Kereta, Rupanya… Seperti yang diketahui waktu malam sememangnya membuatkan bulu roma sesiapa sahaja berdiri kerana persekitaran...

Sukan

0 PETALING JAYA – Penyerang antarabangsa Colombia, Radamel Falcao dilaporkan sudah berada di Johor Bahru sekali gus menguatkan lagi spekulasi bakal bermain dalam kancah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications