Hi, what are you looking for?

Mamak News

“I Love You Papa, Always Proud Of You”


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Hari ini KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah secara rasminya berkenan melantik Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri (PM) ke-10.

Berikutan pengumuman itu, rata-ratanya ramai yang meluahkan kegembiraan dan mengucapkan tahniah kepada Anwar Ibrahim kerana dilantik menjadi PM setelah dua dekad berjuang.

Tumpuan media kini pastinya tertumpu kepada keluarga Anwar Ibrahim, namun sebelum sempat ditemu bual, anaknya Nurul Izzah yang pernah digelar ‘Puteri Reformasi’ menyatakan kegembiraan mengenai lantikan itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam hantaran di Facebook, Nurul Izzah menekankan tanggungjawab yang dirangkul pastinya berat selepas pelantikan dan berkata legasi yang akan ditinggalkan kepada generasi masa depan hanya idealisme dan prinsip perjuangan yang tidak boleh dijual beli.

Ikuti perkongsian Nurul Izzah di bawah ini.

“I Love You Papa, Always Proud Of You”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam hidup di dunia, kita tidak mampu terlepas daripada dugaan.

Ketika kalah kita diduga, ketika menang juga kita diduga. 

Yang pasti, sejak 1998 sehingga saat ini – adalah kewajipan untuk kita berpegang terus kepada garis batas perjuangan – menuntut keadilan bukan untuk diri kita, tetapi sebagai pemangkin kepada perlindungan untuk semua.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Cabaran tetap menanti – dan selepas upacara angkat sumpah – usaha menyatu padukan teman-teman senegara, meneliti masalah ekonomi yang membelenggu, menarik pelaburan menerusi ransangan ekonomi dan bakat tempatan, dan membina ummah serta bangsa yang berteraskan keadilan sosial dan kenegaraan yang jitu.

I love you, Papa, Am always proud of you – even as you lay imprisoned as a prisoner of conscience.

Legasi yang kita tinggal kan untuk anak-anak dan generasi masa depan bukannya harta, pangkat mahupun wang ringgit, tetapi idealisme dan prinsip perjuangan yang tidak boleh dijual beli.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jadikan masa depan, masa kita bersama.

Khayr, InshaaAllah.

Dalam pada itu, Nurul Izzah juga turut memuat naik foto ‘bersejarah’ ketika di saat ayahnya meangkat tangan sambil melaungkan ‘Reformasi’ sewaktu himpunan rakyat kira-kira 20 tahun lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kredit: FB Nurul Izzah

 

Sumber: Nurul Izzah via Facebook

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Teruskan Membaca

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Hasrat pemain skuasy perseorangan wanita, Aifa Azman untuk mempertahankan gelaran Terbuka Malaysia tidak kesampaian apabila...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Gara-gara terlepas cakap pernah berniat mahu menyembelih orang bukan Islam dalam sebuah ceramah pada 4...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Pelakon jelita Amelia Henderson melahirkan rasa syukur kerana mendapat peluang menceritakan segalanya di mahkamah. Kata...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Piala Dunia 2022 Di Qatar Pengadil Banyak Memberi Masa Tambahan Untuk Perlawanan Edisi Piala Dunia kali ini banyak...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications