Hi, what are you looking for?

Mamak News

Isu MyUbat ekoran kekeliruan pelanggan, pegawai


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA- Isu tular melibatkan perkhidmatan farmasi di Hospital Kuala Lumpur (HKL) baru-baru ini hanya merupakan satu kekeliruan yang timbul di antara pihak pengadu dan pegawai bertugas.

Pengarah HKL, Dr. Rohana Johan berkata, kekeliruan itu timbul apabila perkhidmatan MyUbat tidak dapat dilaksanakan berikutan masalah bekalan stok yang terhad.

“Bagi melaksanakan aplikasi MyUbat dan penghantaran melalui pos, ia memerlukan pembungkusan dua minggu lebih awal dari tarikh pesakit menerima ubat tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagaimanapun, perkhidmatan itu akan dilaksanakan seperti biasa selepas stok bekalan ubat kembali normal,” katanya dalam satu kenyataan di sini tadi.

Katanya, HKL turut mengenal pasti pegawai terlibat dengan isu itu selain mengambil tindakan sewajarnya bagi memastikan insiden berkenaan tidak berulang.

“Pihak HKL akan mengambil tindakan untuk penambahbaikan perkhidmatan di semua kaunter perkhidmatan yang disediakan,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PUTRAJAYA – Sedikit masa lagi warga Putrajaya akan dapat memanfaatkan aplikasi e-aduan dikenali ‘PutrajayaCare’ yang berfungsi sebagai pusat...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Bursa Saham Malaysia hari ini dilapor jatuh semula dibawah paras 1,500 mata selepas mengakhiri dagangan dengan prestasi sebaliknya...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. AL KHOR – Kapten Croatia, Luka Modric tetap yakin de­ngan peluang mereka pada Piala Dunia 2022 meskipun sekadar...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Penjawat awam Negeri Sembilan menyambut baik beberapa insentif khas yang diberikan kepada mereka susulan pembentangan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications