Hi, what are you looking for?

Mamak News

Isu MyUbat ekoran kekeliruan pelanggan, pegawai


PETALING JAYA- Isu tular melibatkan perkhidmatan farmasi di Hospital Kuala Lumpur (HKL) baru-baru ini hanya merupakan satu kekeliruan yang timbul di antara pihak pengadu dan pegawai bertugas.

Pengarah HKL, Dr. Rohana Johan berkata, kekeliruan itu timbul apabila perkhidmatan MyUbat tidak dapat dilaksanakan berikutan masalah bekalan stok yang terhad.

“Bagi melaksanakan aplikasi MyUbat dan penghantaran melalui pos, ia memerlukan pembungkusan dua minggu lebih awal dari tarikh pesakit menerima ubat tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagaimanapun, perkhidmatan itu akan dilaksanakan seperti biasa selepas stok bekalan ubat kembali normal,” katanya dalam satu kenyataan di sini tadi.

Katanya, HKL turut mengenal pasti pegawai terlibat dengan isu itu selain mengambil tindakan sewajarnya bagi memastikan insiden berkenaan tidak berulang.

“Pihak HKL akan mengambil tindakan untuk penambahbaikan perkhidmatan di semua kaunter perkhidmatan yang disediakan,” jelasnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Ibu Bapa Kena Tahu, Ini Cara Berkesan Cuci Slime Yang Lekat Pada Pakaian Anak Dulu mungkin kita sudah terbiasa melihat kanak-kanak bermain tanah...

Mamak News

0 AMPANG JAYA – Helah penagih dadah yang menyamar sebagai polis mengundang padah apabila ditahan pegawai keselamatan di sebuah apartmen di Ukay Perdana, di...

Hiburan

0 MENDIANG merupakan antara pemuzik paling berbakat dan berpengaruh pernah dilahirkan di dunia. Kenyataan tersebut adalah satu fakta yang sukar berganjak. Tina Turner. Sepotong...

Lifestyle

0 Lelaki itu jadi mangsa penipuan selepas kerugian RM320k Gara-Gara Nak Beli R Dan Arak Murah, Lelaki Dari Miri Ini Rugi RM320k. Dilaporkan seorang...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications