Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

Jack Miller akui diancam Marquez


LONDON – Pelumba Australia, Jack Miller tidak menolak kemungkinan tempatnya bersama pasukan KTM mungkin terancam diambil oleh Marc Marquez pada musim 2025.

Masa depan Marquez dalam Kejuaraan Motosikal Dunia (MotoGP) sama ada kekal bersama Honda ataupun tidak bertiup kencang sejak akhir-akhir ini biarpun pelumba Sepanyol itu mengesahkan bersedia kekal bersama pasukan Jepun itu tahun depan.

Bagaimanapun, KTM tanpa berselindung mengakui berminat untuk menyambar khidmat Marquez selepas juara dunia MotoGP itu hilang semangat bersama Honda.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ketika ini saya lihat pintu sedang terbuka dan saya tidak akan menjadi orang yang cuba menutupnya. Sudah tentu saya kemungkinan bakal kehilangan tempat saya kepada salah seorang daripada dua pelumba ini (Marquez dan Pedro Acosta)

“Jika saya tidak mampu tampilkan aksi terbaik seperti KTM jangkakan, saya tidak akan berada di sini pada 2025, ia adalah ‘undang-undang’ sukan ini. Terpulang kepada sama ada mampu untuk melakukan kerja yang baik untuk kekal dalam karier saya.

“Anda tahu, saya menghabiskan lima musim di Ducati dengan perlu bekerja keras untuk lanjutkan kontrak pada setiap tahun. Saya sudah biasa dengan situasi seperti ini,” kata Miller.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pengarah Sukan Permotoran KTM, Pit Beirer mendedahkan bahawa mereka mahu membeli pasukan satelit sedia ada pada 2025 untuk menambah jumlah jentera mereka di grid perlumbaan seperti dilakukan Ducati.

Jika perkara itu benar berlaku, maka tidak mustahil Marquez mahupun Acosta mampu beraksi bersama KTM kelak. – AGENSI


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 JASIN – Sebanyak 9,000 kampit beras putih pek 10 kilogram (kg) akan dijual pada harga RM26 di program khas jualan terbuka di semua...

Mamak News

0 MANILA: Dewan Rakyat Filipina meluluskan belanjawan 2024 bernilai 5.768 trilion peso (AS$101.3 bilion atau RM476.9 bilion) termasuk peningkatan pembiayaan keselamatan di Laut China...

Sukan

0 PETALING JAYA – Gimnas negara, Sharul Aimy Kamaru Hisam mencipta kejutan apabila membawa pulang pingat gimnastik artistik Sukan Asia Hangzhou menerusi disiplin melombol...

Hiburan

0 Aktres berusia 51 tahun itu berkata, dia pelik dengan sikap individu yang suka memperlekehkan orang lain hanya disebabkan perkara remeh terutama jenis kenderaan dipakai....

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications