Hi, what are you looking for?

Mamak News

Jangkitan  Covid-19 turun kepada 2,308 hari ini


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PUTRAJAYA: Jumlah pesakit Covid-19 yang memerlukan alat bantuan pernafasan merekodkan 87 kes berbanding semalam, 83 kes manakala angka jangkitan turun bawah 3,000 iaitu 2,308 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, pesakit Covid-19 yang memerlukan rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) pula merekodkan 184 kes berbanding semalam, 182 kes.

“Malaysia mencatatkan 1.5 peratus bersamaan 34 kes daripada 2,342 kes positif harian Covid-19 pada hari ini, melibatkan kategori tiga, empat dan lima sekali gus merekodkan penurunan berbanding semalam, 0.9 peratus. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bakinya, 2,308 kes (98.5 peratus) adalah terdiri daripada kategori satu dan dua,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. 

Noor Hisham berkata, sebanyak 2,342 kes positif menunjukkan penurunan berbanding semalam, 3,010 kes.

Katanya, enam kluster baharu dicatatkan yang menjadikan jumlah kluster terkumpul sejak pandemik melanda negara iaitu 6,218 kluster. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Sebanyak 177 kluster aktif direkodkan yang menunjukkan tiada perubahan berbanding semalam yang mencatatkan, 176 kluster. 

“Jumlah kluster tamat sebanyak 6,041 kluster berbanding semalam, 6,036 kluster,” katanya. 

Dalam perkembangan berkaitan kematian, jumlah kematian yang dilaporkan mencatatkan penurunan iaitu 12 kes, berbanding semalam, 19 kes. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rekod terbabit adalah setakat pukul 7 petang, hari ini berdasarkan maklumat dikemas kini melalui laman web, https://covidnow.moh.gov.my menjadikan keseluruhan kes terkini sebanyak 31,793 kes.

Bagi kes kematian yang dibawa ke hospital (BID), sebanyak sifar daripada 12 kes dengan jumlah keseluruhan sebanyak 6,415 kes.- UTUSAN

 

Advertisement. Scroll to continue reading.Sumber: Utusan Malaysia

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Penganjuran Malaysia Techlympics 2022 khusus untuk peserta berusia tujuh hingga 30 tahun, berjaya menarik pendaftaran...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR, 27 Nov (Bernama) — Pelajar tahun dua Sekolah Kebangsaan Taman Kampung Melayu di Kluang, Johor, Muhammad...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. DOHA – Pasukan Costa Rica kembali bernafas pada kempen Piala Dunia 2022 kali ini selepas menewaskan Jepun 1-0...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SHAH ALAM – Penyanyi Shila Amzah tampil berani dengan aksi memukau apabila membuat persembahan dalam takungan air buatan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications