Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Mamak News

Jasad Misteri Didakwa Milik Makhluk Asing Didedah Di Sidang Kongres Mexico


Jasad Misteri Didakwa Milik Makhluk Asing Didedah Di Sidang Kongres Mexico

Dua jasad didakwa milik makhluk asing didedahkan kepada ahli politik di Mexico pada hari ini.

Menurut The Independent, dua jasad itu telah diperolehi dari Cusco, Peru dan dipamerkan dalam beberapa kotak di Mexico City dalam satu Sidang Kongres.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pendedahan yang dibuat itu turut disiarkan secara langsung di kaca televisyen, sekaligus menarik perhatian banyak pihak terutamanya komuniti peminat teori makhluk asing.

Menurut laporan media Mexico, pendedahan berkenaan dibuat oleh seorang wartawan dan pakar makluk asing, Jaime Maussan yang memberi keterangan dibawah akuan bersumpah.

Maussan mendakwa jasad-jasad yang ditayangkan itu bukan sebahagian daripada ‘evolusi kita’ yang merujuk kepada kehidupan di Bumi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Dakwanya lagi, hampir satu pertiga DNA daripada jasad tersebut kekal misteri sehingga ke hari ini, lapor media tempatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walau bagaimanapun, dakwaan-dakwaan yang dibuat oleh ‘pakar mahkluk asing’ itu tidak dapat dibuktikan.

Sebelum mendedahkan jasad terbabit, Maussan telah menunjukkan beberapa video yang menampilkan ‘UFO dan fenomena anomali yang tidak dapat dikenalpasti’ kepada pegawai-pegawai dari Amerika Syarikat serta ahli-ahli kerajaan Mexico.

“Jasad-jasad ini tidak ditemui dalam serpihan kapal UFO. Sebaliknya, jasad ini ditemui di dalam lombong diatom (alga) dan menjadi fosil selepas beberapa tahun kemudian,”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Maussan turut mendakwa spesimen yang ditayangkan itu turut dikaji oleh oleh saintis daripada Universiti Auntonmi Kebangsaan Mexico (UNAM). Beliau berkata, penyelidik berkenaan berjaya mengekstrak bukti DNA menggunakan kaedah radiokarbon.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Manakala, Pengarah Eksekutif Bagi Keselamatan Aeroangkasa Amerika dan bekas juruterbang Tentera Laut Amerika Syarikat, Ryan Graves turut menghadiri sidang terbabit.
Beliau sebelum ini pernah memberitahu Kongres Amerika Syarikat berkenaan bahaya yang timbul daripada aktiviti udara tidak dikenal pasti kepada keselamatan negara itu.

Untuk makluman, Maussan sebelum ini telah dikaitkan dengan penemuan makhluk asing dan disangkal kemudian. Hal ini termasuklah, lima jasad mumia yang ditemui di Peru pada 2017.

Hasil pemeriksaan ketika itu mendapati bahawa mumia-mumia tersebut sebenarnya jasad milik kanak-kanak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA: Nasi Bau Hangit, Letak ‘Satu’ Bahan Ini Auto Jadi Wangi Semula

Sumber: The Independent

Advertisement. Scroll to continue reading.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement