Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Jasad Misteri Didakwa Milik Makhluk Asing Didedah Di Sidang Kongres Mexico


Jasad Misteri Didakwa Milik Makhluk Asing Didedah Di Sidang Kongres Mexico

Dua jasad didakwa milik makhluk asing didedahkan kepada ahli politik di Mexico pada hari ini.

Menurut The Independent, dua jasad itu telah diperolehi dari Cusco, Peru dan dipamerkan dalam beberapa kotak di Mexico City dalam satu Sidang Kongres.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pendedahan yang dibuat itu turut disiarkan secara langsung di kaca televisyen, sekaligus menarik perhatian banyak pihak terutamanya komuniti peminat teori makhluk asing.

Menurut laporan media Mexico, pendedahan berkenaan dibuat oleh seorang wartawan dan pakar makluk asing, Jaime Maussan yang memberi keterangan dibawah akuan bersumpah.

Maussan mendakwa jasad-jasad yang ditayangkan itu bukan sebahagian daripada ‘evolusi kita’ yang merujuk kepada kehidupan di Bumi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Dakwanya lagi, hampir satu pertiga DNA daripada jasad tersebut kekal misteri sehingga ke hari ini, lapor media tempatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walau bagaimanapun, dakwaan-dakwaan yang dibuat oleh ‘pakar mahkluk asing’ itu tidak dapat dibuktikan.

Sebelum mendedahkan jasad terbabit, Maussan telah menunjukkan beberapa video yang menampilkan ‘UFO dan fenomena anomali yang tidak dapat dikenalpasti’ kepada pegawai-pegawai dari Amerika Syarikat serta ahli-ahli kerajaan Mexico.

“Jasad-jasad ini tidak ditemui dalam serpihan kapal UFO. Sebaliknya, jasad ini ditemui di dalam lombong diatom (alga) dan menjadi fosil selepas beberapa tahun kemudian,”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Maussan turut mendakwa spesimen yang ditayangkan itu turut dikaji oleh oleh saintis daripada Universiti Auntonmi Kebangsaan Mexico (UNAM). Beliau berkata, penyelidik berkenaan berjaya mengekstrak bukti DNA menggunakan kaedah radiokarbon.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Manakala, Pengarah Eksekutif Bagi Keselamatan Aeroangkasa Amerika dan bekas juruterbang Tentera Laut Amerika Syarikat, Ryan Graves turut menghadiri sidang terbabit.
Beliau sebelum ini pernah memberitahu Kongres Amerika Syarikat berkenaan bahaya yang timbul daripada aktiviti udara tidak dikenal pasti kepada keselamatan negara itu.

Untuk makluman, Maussan sebelum ini telah dikaitkan dengan penemuan makhluk asing dan disangkal kemudian. Hal ini termasuklah, lima jasad mumia yang ditemui di Peru pada 2017.

Hasil pemeriksaan ketika itu mendapati bahawa mumia-mumia tersebut sebenarnya jasad milik kanak-kanak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA: Nasi Bau Hangit, Letak ‘Satu’ Bahan Ini Auto Jadi Wangi Semula

Sumber: The Independent

Advertisement. Scroll to continue reading.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Teruskan Membaca

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Panik melihat anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) membuat sekatan menyebabkan ada penunggang motosikal sanggup membahayakan diri dengan melawan arus bagi...

Mamak News

0 “Tidak Mencela, Memfitnah, Memaki Hamun Terhadap Sesiapa, Keindahan Pekerti Dan Akhlak Rasulullah SAW” – PM PUTRAJAYA —  Bersempena sambutan Maulidur Rasul, Perdana Menteri,...

Mamak News

0 IPOH – Sebanyak 10,568 notis dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) kepada penunggang motosikal atas pelbagai kesalahan sepanjang Op Khas Motosikal 2023 dilancarkan bermula 1...

Sukan

0 IPOH – Biarpun membuat penampilan sulung pada perlumbaan Le Tour de Langkawi (LTdL) 2023, namun ia ternyata tidak mendatangkan masalah buat pelumba Caja...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications