Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Sukan

JDT bukan platform lonjak nilai pemain


JOHOR Darul Ta’zim (JDT) tampil menjelaskan pendirian yang kelab itu enggan dijadikan alat ‘tambah nilai’ kepada mana-mana pihak termasuklah pemain negara yang berpangkalan di luar negara.

Ketua Pegawai Eksekutif Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim, Alistair Edwards, berkata pihaknya sentiasa berpegang teguh kepada kemampuan kantung dan tidak akan terpedaya dengan usaha memanipulasikan tanda harga pemain.

“Kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim mengesahkan bahawa kami telah ditawarkan seorang pemain Malaysia yang bermain di luar negara dan Harimau Selatan telah menolak tawaran tersebut disebabkan harga yang disebutkan adalah tidak munasabah.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kami percaya terdapat percubaan untuk meningkatkan nilai pemain dengan mencipta perang bidaan, sesuatu yang JDT tidak akan terperangkap.

“Kami percaya skuad Harimau Selatan 2024/25 sudah mempunyai ‘squad depth’ yang baik berdasarkan beberapa pemain yang telah diumumkan setakat ini dan beberapa lagi akan menyusul,” katanya.

Sebelum ini, Harimau Selatan mengumumkan kelab itu sedang melakukan transformasi yang memperlihatkan kelab mengurangkan perbelanjaan sehingga 30 ke 40 peratus disebabkan keperluan penstrukturan semula kewangan bagi memastikan kelangsungan jangka panjang.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement