Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

JPJ Terima Lebih RM20 Juta Hasil Kutipan Nombor Pendaftaran Siri M___M


JPJ Terima Lebih RM20 Juta Hasil Kutipan Nombor Pendaftaran Siri M___M

KUALA LUMPUR, 8 Sept (Bernama) — Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) merekodkan lebih RM20 juta hasil kutipan keseluruhan bagi bidaan Nombor Pendaftaran Istimewa (NPI) Siri M___M bersempena dengan sambutan Hari Kebangsaan ke-66.

JPJ dalam kenyataan hari ini memaklumkan nombor pendaftaran M1M merupakan NPI paling tinggi dibida dengan nilaian RM622,000 manakala M5M berada di tempat kedua tertinggi dengan harga RM500,000.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ketiga, M8M dengan nilaian RM450,000, diikuti M9M dengan nilai RM402,004 dan kelima, M6M dengan nilaian RM350,000. Siri M__M ini telah menunjukkan sambutan yang luar biasa daripada pembida-pembida.

“Jumlah penyertaan keseluruhan pembida siri ini adalah sebanyak 25,033 orang dan sejumlah 6,872 pembida telah berjaya memenangi nombor pendaftaran masing-masing,” menurut kenyataan itu.

JPJ menjelaskan lima nombor yang paling banyak dibida ialah M101M iaitu 39 pembida, M155M (33 pembida), M51M (32 pembida), diikuti dengan M313M (31 pembida) dan seterusnya M39M sebanyak 28 pembida.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Hasil pembidaan siri M___M ini yang membawa maksud ‘Malaysia Merdeka’ telah mendapat sambutan daripada pelbagai pihak sekali gus menunjukkan semangat dalam menyemarakkan Sambutan Hari Kebangsaan Tahun 2023,” menurut kenyataan itu.

JPJ mengucapkan tahniah kepada para pembida yang telah menerima keputusan rasmi pada 5 Sept lepas dan berterima kasih kepada semua pengguna yang telah menyertai bidaan itu bagi mendapatkan nombor pendaftaran kenderaan pilihan masing-masing melalui Sistem JPJeBid.

Bidaan nombor pendaftaran melalui Sistem JPJeBid secara dalam talian ini ialah suatu usaha jelas JPJ dalam menyediakan perkhidmatan secara digital kepada seluruh rakyat selaras dengan Pelan Strategik Pendigitalan Sektor Awam 2021-2025.

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA: Elak Kemalangan, Ketahui Fungsi Garisan Di Lebuhraya & Cara Tukar Lorong Dengan Betul

Sumber: Bernama

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Teruskan Membaca

Mamak News

0 MANILA: Dewan Rakyat Filipina meluluskan belanjawan 2024 bernilai 5.768 trilion peso (AS$101.3 bilion atau RM476.9 bilion) termasuk peningkatan pembiayaan keselamatan di Laut China...

Mamak News

0 Kebakaran Tahfiz: Pemuda Rayu Ke Mahkamah Persekutuan Terhadap Sabitan Bunuh PUTRAJAYA, 29 Sept (Bernama) — Seorang pemuda memfailkan rayuan di Mahkamah Persekutuan atas sabitan...

Mamak News

0 KLANG – Seorang wanita yang juga penduduk Bagan Teo Chew, Pulau Ketam di sini, dilaporkan masih hilang dalam kebakaran tiga buah rumah di...

Lifestyle

0 Tiga bank lanjut pengecualian caj QR Duitnow Public Bank Tarik Balik Kenakan Caj Transaksi DuitNow QR, Lagi 2 Bank Lanjut Pengecualian Caj. Tiga...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications