Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Jual 400 Cucuk Sehari, Sate Secucuk RM6 Dijual Suami Isteri Dari Sabah Laku Keras Di Australia


Jual 400 Sate Dalam Masa Sehari, Pasangan Dari Sabah Jual Sate Di Australia

Jual 400 Cucuk Sehari, Sate Secucuk RM6 Dijual Suami Isteri Dari Sabah Laku Keras Di Australia

Pasangan suami isteri berasal dari Sabah berjaya meneroka peluang perniagaan di Perth, Australia dengan menjadikan hidangan Malaysia, sate sebagai produk jualan utama.

Perniagaan makanan kecil milik pasangan ini menjadi viral dan berjaya menarik perhatian rakyat Malaysias selepas dikongsikan oleh penggiat kandungan TikTok (@papanash).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut Papa Nash, selain sate, perniagaan yang diusahakan oleh Zul bersama isterinya turut menjual beberapa menu popular Malaysia yang lain.

Dikenali sebagai Satay Bro di sana, antara menu lain yang sempat dirakam oleh Papa Nash termasuklah ayam goreng berempah.

Menurutnya lagi, satu set sate dijual dengan harga 12 AUD (RM36). Selain dijual set, sate tersebut juga dijual secara berasingan iaitu secucuk sate dijual pada harga 2 AUD (RM6).

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kebanyakan sate mempunyai lemak di bahagian tengah tetapi sate yang dijual ini sangat padat dan tebal.

“Sate ini dijual secara set dengan harga harga 12 AUD (RM36) atau 2 AUD (RM6) untuk secucuk. Ia juga dihidangkan bersama kuah kacang, bawang, timun dan nasi impit,” ujar Papa Nash.

BACA: Ramai Tertanya-tanya, Selepas Generasi X, Y & Z, Generasi Apa Pula? Ini Jawapannya

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ujar Papa Nash, gerai Satay Bro itu dibuka seawal jam 2 petang dan biasanya menamatkan operasi sekitar jam 5 petang.

Secara purata, mereka akan berjaya menjual kira-kira 400 batang sate setiap hari. Ini merupakan pencapaian yang baik bagi perniagaan yang baru dibangunkan dalam masa beberapa bulan sahaja.

Saban hari, barisan pelanggan yang beratur di gerai Satay Bro dikatakan semakin panjang dari semasa ke semasa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hal ini disebabkan, sate yang disediakan Encik Zul dan isterinya di Satay Bro sangat lazat sehingga menarik ramai pelanggan.

Berdasarkan penilaian yang diberikan oleh penggiat kandungan tersebut, hidangan sate di Satay Bro telah mendapat 10/10.

“Penilaian (setinggi) ini bukan mudah untuk diberikan tetapi sate yang disajikan memang benar-benar lazat,” jelas Papa Nash.

Advertisement. Scroll to continue reading.

@thepapanash

Malaysian Satay stall in Perth, Australia! These couple are from Malaysia and setup a business by the roadside in Souther River, Western Australia, selling Satay – known as Satay Bro (Part 2 👉🏻 @Papa Nash ) #thepapanash #papanash #satay #satayayam #sataydaging #australia #halalaustralia #halalaustralianmeat #sataybro #perth #perthfood #halalfoodperth #malaysia #MalaysianFood #malaysianfoodie #sabah #sataychicken #satayaustralia #malaysianfoodinaustralia #australianfood #ayamberempah #halalfoodaustralia #southernriver #westernaustralia

♬ Food Hunter – ZydSounds

BACA: Bukan Saja-saja Letak, Ini Fungsi Lain ‘Soak/Tube’ Pada Mesin Basuh Ramai Tak Tahu

Sumber: thepapanash via TikTok

Advertisement. Scroll to continue reading.

The post Jual 400 Cucuk Sehari, Sate Secucuk RM6 Dijual Suami Isteri Dari Sabah Laku Keras Di Australia appeared first on Siakap Keli.


Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Lifestyle

0 Ini antara gerai yang menjual laksa Sarawak di Singapura Ini Gerai Laksa Sarawak Yang Anda Boleh Cuba Di Singapura. Kehidupan anak perantau kadang...

Mamak News

0 Kes Zayn Rayyan: Polis Ambil 228 DNA Penduduk Apartment Idaman PETALING JAYA, 10 Dis (Bernama) — Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil sejumlah...

Mamak News

0 Lelaki Bunuh Ibu Bapa Direman Seminggu KUALA LUMPUR, 10 Dis (Bernama) — Lelaki yang dipercayai membunuh ibu dan bapanya dalam pergaduhan di rumah...

Mamak News

0 Angka Kematian Di Palestin Meningkat Kepada 17,674 Orang – Kementerian Kesihatan RAMALLAH (Palestin), 10 Dis (Bernama-WAFA) — Angka kematian penduduk Palestin susulan serangan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications