Hi, what are you looking for?

Sukan

‘Kami sudah bersedia 100 peratus’


BHUBANESWAR – Malaysia berpeluang melepaskan geram kegagalan melangkah ke suku akhir Piala Dunia Hoki 2023 apabila turun menentang Afrika Selatan dalam klasifikasi kesembilan hingga 16 hari ini.

Begitupun, pemain tengah skuad negara, Muhammad Najib Abu Hassan mengingatkan rakan sepasukannya agar tidak memandang rendah kemam­puan Afrika Selatan.

“Semua pasukan yang berada di sini memberikan aksi terbaik mereka. Oleh itu, kami tak boleh ambil mudah pasukan seperti Afrika Selatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kami perlu bersedia dengan taktikal sendiri dan berjuang habis-habisan untuk mendapatkan kedudukan terbaik. Tiada pilihan selain memberikan 100 peratus,” katanya.

Najib, 27, bertekad akan memberikan segala-galanya membantu Speedy Tigers mendapatkan jaringan ke atas pasukan ranking ke-18 dunia itu.

“Saya akan cuba dapatkan pukulan sudut penalti, jaringkan gol atau cipta bantuan ja­ringan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Kami perlu kekal positif dan tidak benarkan fokus kami lari daripada matlamat sebenar. Saya percaya kami boleh bangkit kerana semangat berpasukan kami yang kuat,” jelasnya.


Sumber: Kosmo Sukan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 BINTANG Manchester City, Newcastle United dan Manchester United dijangka menjadi pilihan kebanyakan pengurus untuk cuba mengatur perancangan terbaik bagi Fantasi Liga Perdana Inggeris...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Hiburan

0 KAJANG – Penyanyi Sissy Imann mengakui menyesal terlampau mengikut emosi sehingga mengambil keputusan menjual album sulung hanya pada harga RM20, sedangkan kos pembikinan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications