Hi, what are you looking for?

#image_title

Sukan

KBS minta FAM perkenal tiket harga Rahmah


SUBANG JAYA – Kementerian Belia dan Sukan (KBS) berharap Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) mampu memperkenalkan jualan tiket Rahmah untuk aksi pembukaan Kumpulan D kelayakan Piala Dunia 2026/Piala Asia 2027 bertemu Kyrgyzstan di Stadium Nasional Bukit Jalil, Khamis ini.

Menteri KBS, Hannah Yeoh, berkata pihaknya sentiasa memahami denyut nadi peminat bola sepak tempatan dan kini sedang menanti jawapan balas daripada FAM.

“FAM sudah buat keputusan untuk guna Stadium Nasional Bukit Jalil tetapi hal ini bukan saja mengenai rumput tetapi persekitarannya kerana Harimau Malaya akan terima sokongan padu. Itu sebabnya sekarang apa yang diperlukan adalah penyokong beli tiket untuk bersama pasukan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya juga melihat komen yang meminta tiket Rahmah supaya lebih ramai beli dan saya pun sudah sampaikan kepada Presiden FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin. Sekarang saya sedang menunggu maklum balas daripada FAM.

“Sebaiknya boleh (harga Rahmah) untuk kita perbanyakan lagi jualan tiket supaya Harimau Malaya dapat dengar sokongan padu,” katanya kepada selepas merasmikan Persidangan Wanita Dalam Sukan ASEAN 2023, hari ini.

Sebelum ini, FAM menetapkan harga tiket RM60 bagi kategori Grandstand, RM80 (Premium), RM40 (Terbuka) dan RM5 untuk kanak-kanak berusia enam hingga 12 tahun.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Daripada kemas kini FAM pagi tadi, hanya 5,944 keping tiket terjual dan jumlah itu masih lagi kecil berbanding kapasiti sebenar Stadium Nasional Bukit Jalil.

Dalam hal berasingan, Hannah mengesahkan KBS akan meneruskan tradisi skrin layar gergasi supaya lebih ramai penyokong Harimau Malaya khususnya di luar Lembah Klang dapat menyaksikan perlawanan Harimau Malaya menentang Kyrgyzstan.

“Soal hak penyiaran dikendalikan FAM, jadi saya tidak mahu komen kerana mereka ada perjanjian mereka. Tetapi apa yang KBS boleh bantu adalah kita akan selalu buat skrin gergasi supaya lebih ramai rakyat yang tidak beli tiket boleh akses di semua lokasi seluruh Malaysia,” katanya. – KOSMO! ONLINE

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Bantuan Kepada Penduduk Palestin Di Gaza Tidak Cukup – PBB WASHINGTON, 30 Nov (Bernama-AA) — Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Antonio Guterres...

Hiburan

0 PETALING JAYA – “Selepas jadi bapa, rasa muda semula (ketawa). Demikian respons rawak hero Malaya, Remy Ishak apabila disuakan pertanyaan bagaimana perasaan selepas...

Sukan

0 MENTERI Belia dan Sukan, Hannah Yeoh berharap ‘perang’ yang tercetus antara Pesuruhjaya Sukan, Suhardi Alias dan Majlis Olimpik Malaysia (MOM) tidak berterusan sepanjang...

Mamak News

0 SEMARANG: Seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun tular dalam media sosial kerana kepetahannya bertutur dalam bahasa Inggeris dengan loghat British. Kinara Arnintya Pratista,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications