Hi, what are you looking for?

#image_title

Mamak News

Kebangkitan Sempurna, FIFA Puji Kemenangan Minit-Minit Akhir Malaysia vs Kyrgyzstan


FIFA puji permainan Malaysia

Kebangkitan Sempurna, FIFA Puji Kemenangan Minit-minit Akhir Malaysia vs Kyrgyzstan

Kehangatan perlawanan bola sepak bagi kelayakan Piala Dunia antara Malaysia menentang Kyrgyzstan masih terasa bahangnya sehingga ke saat ini.

Kebangkitan di saat akhir disamping menunjukkan semangat kesukanan yang tinggi bukan sahaja dipuji peminat bola sepak tempatan, malah ia juga dipuji diperingkat antarabangsa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pujian tersebut turut diberikan badan induk bola sepak dunia, Konfiderasi Kebangsaan Piala Dunia (FIFA) menerusi Facebook, FIFA World Cup sebentar tadi.

Menurut muat naik tersebut, FIFA menganggap bahawa kemenangan Malaysia itu sebagai kebangkitan yang sempurna.

“Malaysia mempamerkan aksi kebangkitan yang sempurna dalam perlawanan kelayakan,” tulis muat naik tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam perlawanan tersebut, Malaysia pada awalnya berjaya berada di hadapan hasil jaringan daripada Dion Cools pada minit ke-7.

Bagaimanapun, tamat separuh masa pertama, Krygyzstan akhirnya berjaya berada di depan dengan dua gol, hasil jaringan pada minit ke-42 oleh Kayrat Zhyrgalbek uulu. Manakala gol kedua negara itu hadir pada minit ke-44 menerusi Ernist Batyrkanov.

Separuh masa kedua bermula dengan pembukaan jaringan oleh Kai Merk pada minit ke-57 dan seterusnya meletakkan pasukan itu selesa dihadapan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Walaupun ketinggalan dengan dua gol, pasukan kebangsaan negara tidak mengalah dan mempamerkan aksi yang bertenaga sebelum akhirnya merapatkan kedudukan.

Gol kedua buat negara diperolehi menerusi jaringan sendiri Khristiyan Brauzman pada minit ke-72. Selang lima minit kemudian, giliran Dion Cools sekali lagi menyumbatkan gol untuk menyamakan kedudukan.

Stadium bagaimanapun gamat menuju minit-minit akhir masa tambahan masa kedua apabila Faisal Halim berjaya menjaringkan gol keempat Malaysia pada minit ke-93.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Malaysia melengkapkan kebangkitan sempurna selepas ketinggalan 1-3 dan menamatkan perlawanan dengan kemenangan 4-3.

BACA: Lain Dari Lain, Chef Ni Buat Drama Pendek Untuk Kongsi Resipi, Jalan Cerita ‘Plot Twist’ Habis

Sumber: Facebook/FIFA World Cup

Advertisement. Scroll to continue reading.

The post Kebangkitan Sempurna, FIFA Puji Kemenangan Minit-Minit Akhir Malaysia vs Kyrgyzstan appeared first on Siakap Keli.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 LONDON – Pengendali Tottenham Hotspur, Ange Postecoglou enggan para pemainnya terlalu kecewa dan mengenang kekalahan 1-2 kepada West Ham United kelmarin sekali gus...

Lifestyle

0 Ini antara gerai yang menjual laksa Sarawak di Singapura Ini Gerai Laksa Sarawak Yang Anda Boleh Cuba Di Singapura. Kehidupan anak perantau kadang...

Mamak News

0 Kes Zayn Rayyan: Polis Ambil 228 DNA Penduduk Apartment Idaman PETALING JAYA, 10 Dis (Bernama) — Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil sejumlah...

Hiburan

0 PETALING JAYA – Banyak kali berpeluang ke Mekah mengerjakan umrah, pelakon Puteri Sarah Liyana menyifatkan peluang tersebut sebagai rezeki Allah selain mengakui tanah...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications