Hi, what are you looking for?

Mamak News

Kemalangan Pertama Dilapor Di Lebuhraya SUKE, Babitkan Kereta Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Kemalangan Pertama Dilapor Di Lebuhraya SUKE, Babitkan Kereta Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan

Satu kemalangan telah dilaporkan berlaku di Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) fasa pertama semalam, lapor Bernama.

Kemalangan tersebut merupakan insiden pertama sejak pembukaan lebuhraya itu pada 16 September lalu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam kejadian itu, seorang penunggang motosikal cedera pada bahagian kaki selepas melanggar sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang berhenti di lorong kecemasan.

Menurut Bernama, kenderaan yang diletakkan di bahu jalan tersebut dipercayai berhenti untuk mengambil gambar pemandangan dari atas lebuhraya yang baru sahaja dibuka Jumaat lepas.

Terdahulu, tol percuma telah diberikan selama sebulan bersempena pembukaan lebuh raya SUKE fasa pertama yang mampu menjadi laluan alternatif utama di beberapa lokasi strategik seperti MRR2, Jalan Ampang dan Jalan Loke Yew, lapor Bernama.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam laporan tersebut, Menteri Kanan Kerja Raya Datuk Seri Fadillah Yusof berkata lebuh raya itu mampu mengurangkan kesesakan trafik di lokasi terbabit sehingga 36 peratus pada waktu puncak dan menjimatkan masa perjalanan kepada 25 minit berbanding 75 minit di laluan sedia ada.

“Kerajaan komited dalam menangani isu kepadatan trafik di ibu negara bagi memastikan kesejahteraan Keluarga Malaysia yang bekerja dan tinggal di sekitar Lembah Klang menerusi manfaat perjalanan lebih singkat dan pengurangan kadar pelepasan karbon.

“Kesiapsiagaan dan pembukaan SUKE akan membawa impak signifikan terhadap usaha mengurangkan kesesakan lalu lintas dan menambah baik arus trafik khususnya untuk bahagian timur Kuala Lumpur,” katanya ketika berucap pada pelancaran fasa pertama pembukaan Lebuhraya Bertingkat SUKE di Plaza Tol Bukit Teratai.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maklumat lanjut menyusul.

Sumber: Bernama

BACA JUGA: Gempar, Pengguna “Highway” LPT 2 Dakwa Ternampak Kelibat Harimau Tepi Jalan

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Dua gol pantas dalam tempoh empat minit dilihat sebagai punca utama kekalahan 2-3 skuad hi...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. NEW YORK: Bekas Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump memfailkan saman fitnah berjumlah AS$475 juta (RM2.13 bilion) terhadap agensi...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Berlaku sedikit kekeliruan di kalangan umat Islam yang sering menggunakan khidmat penghantaran makanan dan membuat pembayaran secara atas...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUANTAN – Sebanyak 14 jenis dadah bernilai RM420,724 yang membabitkan kes dari tahun 2016 akan dilupuskan es. Ketua...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications