Hi, what are you looking for?

Lifestyle

Kereta Terjatuh Ke Dalam Sungai, Seorang Lelaki Di Sabah Lemas Ketika Cuba Selamatkan Anaknya


Mangsa ditemui lemas setelah cuba menyelamatkan anaknya daripada kereta yang terjatuh ke dalam sungai

Kereta Terjatuh Ke Dalam Sungai, Seorang Lelaki Di Sabah Lemas Ketika Cuba Selamatkan Anaknya. Dilaporkan seorang lelaki berusia 40 tahun kehilangan nyawa ketika cuba menyelamatkan anak lelakinya daripada kereta yang terjatuh ke dalam sungai berhampiran Kampung Imbahan, Putatan.

Kereta Terjatuh Ke Dalam Sungai, Seorang Lelaki Di Sabah Lemas Ketika Cuba Selamatkan Anaknya

Kereta tiba-tiba bergerak ke arah sungai

Menurut laporan, insiden itu berlaku pada 26 Mac ketika mangsa sedang memancing di tebing sungai, dan kereta dinaikinya tiba-tiba ‘bergerak’ ke arah sungai dan kemudian terjatuh ke dalam sungai terbabit bersama anaknya, berusia lima tahun, di dalam.

Sebelum kejadian, difahamkan mangsa, dikenali sebagai Lasibi Lawadihu sedang memancing bersama anaknya menaiki kenderaan yang diletakkan dalam keadaan enjin dihidupkan.

Gambar sekadar hiasan.

Kenderaan terbabit bergerak secara tiba-tiba dan terjatuh ke dalam sungai, menyebabkan mangsa terjun ke dalam air untuk cuba menyelamatkan anaknya. Walaupun mangsa berjaya mengeluarkan anaknya dari kereta, mangsa hilang di bawah air dan tidak dapat diselamatkan.

Kanak-kanak itu dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut dan terselamat dalam kejadian itu dengan bantuan seorang lelaki lain yang kebetulan berada di kawasan yang sama untuk memancing.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pasukan mencari dan menyelamat menemui mayatnya pada keesokan harinya menggunakan dron polis, dan mayat dibawa ke Hospital Queen Elizabeth untuk dibedah siasat.

Lagi di sini:

Artikel asal oleh: iloveborneo.my

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Tengah-Tengah Malam Naik Notifikasi “Suspicious Person” Berdekatan Kereta, Rupanya… Seperti yang diketahui waktu malam sememangnya membuatkan bulu roma sesiapa sahaja berdiri kerana persekitaran...

Mamak News

0 KUALA NERUS – Seorang mekanik maut setelah kereta Perodua Kancil dipandunya merempuh bahagian belakang sebuah jengkaut di Kampung Buluh Gading di sini, hari...

Mamak News

0 JAKARTA: Seorang penyanyi cacat penglihatan dari Indonesia menerima kejutan besar apabila berjaya meraih Golden Buzzer dalam rancangan America’s Got Talent (AGT), baru-baru ini....

Mamak News

0 SPM: Berkat Doa Guru, Ibu Bapa Raih 11A+, 1A SUNGAI PETANI, 8 Jun (Bernama) — Pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 negeri...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications