Hi, what are you looking for?

Mamak News

Kereta, trak pikap paling banyak terlibat kemalangan


PETALING JAYA – Sebanyak 1,312 kemalangan direkodkan di seluruh negara pada hari keenam pelaksanaan Op Selamat 19 sempena Tahun Baharu Cina, semalam.

Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Seri Mat Kasim Karim berkata, jumlah kemalangan itu melibatkan sebanyak 1,603 kenderaan pelbagai jenis.

Katanya, jumlah tertinggi mengikut kenderaan terlibat dalam kemalangan jalan raya menunjukkan kereta mencatatkan 72.36 peratus iaitu sebanyak 1,160 buah.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Infografik kemalangan. – IHSAN PDRM

“Diikuti pacuan empat roda mencatatkan 13.10 peratus daripada jumlah keseluruhan iaitu sebanyak 210 buah terlibat kemalangan di seluruh negara, semalam.

“Jenis kenderaan selebihnya terdiri dari motosikal sebanyak 184 buah,lori (19), bas (5), van (19), teksi (empat) manakala basikal dan kereta peronda polis masing-masing mencatatkan (satu)” katanya dalam kenyataan hari ini.

Terdahulu Kosmo! Online melaporkan, aliran trafik di tiga lebuh raya utama pada hari ini dijangka akan sesak sehingga malam susulan jumlah trafik yang berada di atas lebuh raya kini sudah mencapai lebih 1 juta.

Bagaimanapun, jangkaan trafik yang akan memenuhi Lebuh Raya Utara-Selatan adalah sebanyak 2 juta, diikuti Lebuh Raya Karak Kuala Lumpur (KLK) (200,000) dan Lebuh Raya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1) (150,000). – KOSMO! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sering Kena Maki Dan Paksa Buat “OT”, Lelaki Nekad Tikam Bos Hingga Mati Seorang pengawal keselamatan didakwa menikam bosnya hingga mati kerana memaksanya...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Hiburan

0 KAJANG – Penyanyi Sissy Imann mengakui menyesal terlampau mengikut emosi sehingga mengambil keputusan menjual album sulung hanya pada harga RM20, sedangkan kos pembikinan...

Lifestyle

0 Menang kambing dari pertandingan Lato-Lato. Juara Main Lato-Lato 2 Jam Tanpa Henti, Kanak-Kanak Dari Indonesia Ini Dihadiahkan Kambing. Amat tular di Indonesia, Lato-Lato...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications