Hi, what are you looking for?

Mamak News

Kes amang seksual pendakwah selebriti dirujuk kepada TPR


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

PETALING JAYA – Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan enam kertas siasatan telah dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya (TPR) pada 14 September 2022 keatas pendakwah selebriti berusia 40-an yang ditahan pada dua minggu lalu.

Setiausaha PDRM, Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin berkata, empat kertas siasatan di Selangor dan dua kertas siasatan di Negeri Sembilan.

“Kesemuanya dengan cadangan agar suspek dituduh di bawah Seksyen 14(a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak Kanak (AKSTK).

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Manakala terdapat satu kertas siasatan di Kuala Lumpur yang masih dalam tindakan,” katanya dalam satu kenyataan baru-baru ini.

Menurutnya, setakat ini sebanyak tujuh laporan polis dibuat terhadap pendakwah selebriti berkenaan dan suspek kini telah dibebaskan dengan jamin polis.

Terdahulu, polis sudah menerima enam laporan polis setakat ini ke atas seorang pendakwah selebriti tanah air yang dikaitkan dengan kes jenayah amang seksual terhadap remaja lelaki.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Penceramah selebriti berkenaan dipercayai berkenalan dengan mangsa sewaktu mengikuti program sesi motivasi sebelum dipujuk dan dipaksa melakukan perbuatan amang seksual fizikal.

Difahamkan, mangsa kes amang seksual fizikal terbabit mendakwa diarah melakukan perbuatan tidak senonoh oleh suspek yang pernah menyertai program realiti agama sebelum ini.

Sebelum ini, Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed dilaporkan berkata, semua laporan polis dibuat oleh empat individu berusia lingkungan 17 hingga 18 tahun. -KOSMO! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Dumen rahsia milik seorang pengarah produksi yang dilarikan bekas pekerjanya, seorang warga China sejak tahun...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal. Pada tahun 2006, kita menyaksikan...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. PETALING JAYA – Seorang pengguna berkongsi kejadian malang menimpa dirinya apabila mi sup yang dimakannya di sebuah kedai...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Lapan warga Afrika ditahan bagi membantu siasatan seorang lelaki yang maut ditetak di kawasan pusat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications