Hi, what are you looking for?

Sukan

Keserasian bantu KL Thunder julang Piala Sumbangsih


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

KUALA LUMPUR – Persefahaman yang baik antara pemain membantu KL Thunder menjulang Piala Sumbangsih Liga Sepak Takraw (STL) selepas menewaskan Bomba Fighters di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur sebentar tadi.

Kebangkitan yang cuba dijelmakan Bomba Fighters di awal set kedua seakan belum cukup dan berjaya dinafikan oleh KL Thunders yang memastikan kemenangan 21-7, 21-14.

Ketua Pasukan KL Thunders, Amirul Zazwan Amir berkata, faktor persefahaman yang baik diantaranya dan rakan sepasukan menjadi pemisah antara KL Thunders dengan Bomba Fighters.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagi saya semua pasukan memiliki kelebihan masing-masing. Ini perlawanan pertama dan saya percaya setiap pasukan masih mencari permainan sebenar.

“Di set kedua, kesilapan kami menghadiahkan mata kepada pasukan lawan tetapi dalam situasi 13-14, kami berjaya atasinya dengan baik.

“Keistimewaan kami adalah keserasian diantara pemain kerana pasukan ini dibarisi pemain sama seperti musim lalu,” katanya ketika ditemui selepas perlawanan, sebentar tadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam perlawanan itu, Azlan Alias, Amirul Zazwan dan Syahir Rosdi berjaya memulakan perlawanan dengan penuh gaya untuk menoktahkan perlawanan 21-7.

Syahir menjadi antara watak penting buat KL Thunders selepas beberapa servisnya berjaya menghasilkan mata buat KL Thunders.

Memasuki set kedua, Bomba Fighters tampil lebih baik yang menyaksikan kedua-dua pasukan saling mengutip mata namun keserasian jelas menjadi pemisah untuk KL Thunders mengesahkan kemenangan 21-14. – K! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. GEORGE TOWN – Seorang pemilik syarikat penyediaan latihan dan eksekutif kanan sebuah syarikat di sini ditahan reman selama...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. ADDIS ABABA: Dua juruterbang yang tertidur semasa dalam penerbangan berjaya mendarat dengan selamat tanpa sebarang kemalangan berlaku. Lapor...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. JOHOR BAHRU – Kebimbangan sebuah keluarga yang kehilangan anak perempuan mereka sejak Sabtu lalu berakhir apabila remaja itu...

Hiburan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. JIKA dilihat semula, tidak dinafikan lagu-lagu malar segar era 1990-an kembali menjadi trend dan mula diminati pendengar usia...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications