Hi, what are you looking for?

Sukan

Keserasian bantu KL Thunder julang Piala Sumbangsih


KUALA LUMPUR – Persefahaman yang baik antara pemain membantu KL Thunder menjulang Piala Sumbangsih Liga Sepak Takraw (STL) selepas menewaskan Bomba Fighters di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur sebentar tadi.

Kebangkitan yang cuba dijelmakan Bomba Fighters di awal set kedua seakan belum cukup dan berjaya dinafikan oleh KL Thunders yang memastikan kemenangan 21-7, 21-14.

Ketua Pasukan KL Thunders, Amirul Zazwan Amir berkata, faktor persefahaman yang baik diantaranya dan rakan sepasukan menjadi pemisah antara KL Thunders dengan Bomba Fighters.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Bagi saya semua pasukan memiliki kelebihan masing-masing. Ini perlawanan pertama dan saya percaya setiap pasukan masih mencari permainan sebenar.

“Di set kedua, kesilapan kami menghadiahkan mata kepada pasukan lawan tetapi dalam situasi 13-14, kami berjaya atasinya dengan baik.

“Keistimewaan kami adalah keserasian diantara pemain kerana pasukan ini dibarisi pemain sama seperti musim lalu,” katanya ketika ditemui selepas perlawanan, sebentar tadi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam perlawanan itu, Azlan Alias, Amirul Zazwan dan Syahir Rosdi berjaya memulakan perlawanan dengan penuh gaya untuk menoktahkan perlawanan 21-7.

Syahir menjadi antara watak penting buat KL Thunders selepas beberapa servisnya berjaya menghasilkan mata buat KL Thunders.

Memasuki set kedua, Bomba Fighters tampil lebih baik yang menyaksikan kedua-dua pasukan saling mengutip mata namun keserasian jelas menjadi pemisah untuk KL Thunders mengesahkan kemenangan 21-14. – K! ONLINE.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Kosmo Online

Teruskan Membaca

Mamak News

0 PUTRAJAYA, 2 FEBRUARI 2023 – Kementerian Perdagangan Dalam  Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) ingin memaklumkan bahawa, susulan  daripada pengumuman YAB Perdana Menteri...

Mamak News

0 SINGAPURA: Seorang wanita yang sudah berkahwin dan menjalin hubungan sulit dengan rakan kongsi perniagaannya memasang kamera video mini di tandasnya supaya lelaki itu...

Sukan

0 PASUKAN Johor Darul Ta’zim (JDT) mengakui tidak sabar untuk menguji rumah baharu Selangor FC di Kompleks Sukan Shah Alam yang dijangka siap sepenuhnya...

Mamak News

0 KUALA LUMPUR – Bekas isteri Datuk S.M Faisal S.M Nasimuddin, Emilia Hanafi memberitahu Mahkamah Majistret di sini hari ini sejak menjadi ibu tunggal,...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications