Hi, what are you looking for?

| Kampungmamakcom
#image_title

Hiburan

Konsert Ungu Bersama Artis Tanah Air ditunda Mei


PETALING JAYA – Konsert Ungu di Kuantan Bersama Artis Tanah Air yang sepatutnya berlangsung pada 24 Februari ini ditunda ke tarikh baharu iaitu 4 Mei depan bagi menghormati kedatangan Ramadan.

Showpro Entertainment Sdn. Bhd. selaku penganjur menerusi kenyataan media, berkata, pihaknya prihatin terhadap sensitiviti masyarakat sekali gus sepakat mengambil keputusan tersebut.

“Tidak ada yang lebih diutamakan penganjur selain menjaga sensitiviti, toleransi demi keharmonian serta menghormati pelbagai kaum dan agama sebagai rakyat Malaysia tercinta.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ini juga selepas mengambil kira faktor perkembangan semasa serta menghormati pandangan masyarakat terutama umat Islam yang akan menyambut bulan puasa dan Hari Raya Aidilfitri.

“Paling penting, keputusan penundaan acara ini telah dipersetujui seluruh barisan artis dan pihak terlibat melalui perbincangan yang dilakukan,” kata kenyataan tersebut.

Pihak penganjur turut menukar nama acara itu yang asalnya menggunakan nama Pesta Muzik Kuantan dan disambut baik semua yang berkenaan termasuk artis.

“Keputusan menangguhkan Ungu di Kuantan Bersama Artis Tanah Air dipersetujui semua dan kami dengan rendah hati ingin memohon maaf kepada semua pembeli tiket konsert,” ujarnya.

Konsert tersebut mempunyai objektif untuk terus melestarikan budaya, menggalakkan apresiasi seni serta membantu menjana ekonomi menerusi karnival jualan produk tempatan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mengambil lokasi di Stadium Darul Makmur, gabungan seni muzik dan kebudayaan ini secara tidak langsung dikomersialkan sebagai satu tarikan pelancongan ke Kuantan dan daerah lain di Pahang serta negeri Pantai Timur.

Sementara itu, pembeli tiket konsert boleh mengekalkan status pembelian memandangkan perubahan hanya kepada tarikh konsert saja iaitu dari 24 Februari ditunda kepada 4 Mei nanti.

Barisan artis juga dikekalkan termasuk kumpulan terkenal Indonesia, Ungu selain Ara Johari, Naim Daniel, Khai Bahar, Nabila Razali, Den Manjo, Eda Ezrin dan Aswad Jalil. – KOSMO! ONLINE

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Online

Advertisement

Trending

Teruskan Membaca

Sukan

3s SHAH ALAM – Kemenangan Malaysia melangkah ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 terpaksa dibayar harga mahal apabila kedua pemain...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Isteri kepada pelawak Shuib, Watie Hanifiah mendedahkan sikap berdegil enggan mendengar nasihat suami mengakibatkannya menjadi mangsa scammer dengan kerugian mencecah...

Sukan

0 SHAH ALAM – Skuad badminton negara menepati ramalan mara ke pentas separuh akhir Kejohanan Badminton Berpasukan Asia (BATC) 2024 selepas bangkit mengatasi Singapura...

Hiburan

3s PETALING JAYA – Bertahun menyimpan hasrat untuk memiliki perniagaan sendiri, aktor Zahiril Adzim bersyukur merealisasikan impian apabila membuka sebuah butik sebagai persediaan bersara...

Advertisement