Hi, what are you looking for?

Sukan

Kpah Sherman azam julang Sri Pahang


SELEPAS tiga musim bergandingan dengan Tchetche Kipre di Kedah Darul Aman (KDA FC) dan Terengganu FC (TFC), musim 2023 menyaksikan Kpah Sherman bakal berpisah dengan rakannya itu selepas mengambil keputusan menyertai Sri Pahang.

Biarpun agak janggal, Sherman mengakui pengalamannya bersama Kipre sebelum ini di TFC hingga diangkat sebagai penjaring terbanyak Piala Malaysia musim lalu menjadikan dirinya sebagai penyerang lebih baik untuk membina gandingan baharu bersama Lucas Silva.

“Sudah tentu rasa bagus apabila ada orang meletakkan harapan besar dan saya harap saya dapat memberikan yang terbaik kepada Sri Pahang dalam Liga Super. Saya ingin bekerja lebih keras dan melakukan sesuatu yang lebih berbanding musim lepas.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya memang nak jaringkan lebih banyak gol, tetapi misi utama adalah membantu pasukan ini untuk menjadi pesaing yang hebat,” katanya.

Sepanjang Piala Malaysia musim lalu, penyerang Liberia itu meledak tujuh gol, jumlah sama yang dilakukan Bergson da Silva ketika membantu Harimau Selatan muncul juara selepas menewaskan Selangor 2-1 di pentas final.

Dalam masa sama, Sherman juga rasa cukup bertuah kerana berpeluang berlatih di bawah kendalian Fandi Ahmad dan yakin legenda Singapura mampu mengembalikan pasukan di tahap terbaik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Saya memang tahu bagaimana hebatnya jurulatih seperti Fandi dan beliau merupakan seorang yang sangat senang untuk bekerja.

Beliau juga selalu meng­hubungi saya sebelum ini dan saya percaya kami semua mampu untuk melakukan sesuatu yang lebih cemerlang.

“Salah satunya adalah untuk cuba melayakkan diri ke Piala AFC dan kami semua teruja untuk memulakan saingan liga,” katanya.

Advertisement. Scroll to continue reading.


Sumber: Kosmo Sukan

Teruskan Membaca

Sukan

0 BINTANG Manchester City, Newcastle United dan Manchester United dijangka menjadi pilihan kebanyakan pengurus untuk cuba mengatur perancangan terbaik bagi Fantasi Liga Perdana Inggeris...

Mamak News

0 PUTRAJAYA – Jabatan Insolvensi Malaysia sedang merangka beberapa cadangan pindaan terhadap Akta Insolvensi 1967 (Akta 360) bagi menambah baik sistem pentadbiran kebankrapan termasuk...

Mamak News

0 JAKARTA: Perhimpunan Advat Indonesia (Peradi) bekerjasama dengan Majlis Peguam Malaysia dalam usaha memajukan peranan masing-masing di persada antarabangsa. Perkara itu diumumkan oleh Pengerusi...

Hiburan

0 KAJANG – Penyanyi Sissy Imann mengakui menyesal terlampau mengikut emosi sehingga mengambil keputusan menjual album sulung hanya pada harga RM20, sedangkan kos pembikinan...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications