Hi, what are you looking for?

Mamak News

Kura-kura Tasik Titiwangsa ‘Mendunia’, IG Rasmi Apple Muat Naik Foto


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Sering kita dengar ungkapan yang berbunyi, “permulaan baharu untuk tahun baru”. Sudah pastinya ramai yang berazam untuk mencapai satu lagi impian dalam diri mereka.

Tidak cerita lagi soal rezeki, memang ramai yang tidak sangka bertuah mendapat hadiah atau menang dalam bermacam-macam acara  walaupun hanya sekadar mencuba nasib.

Sama juga seperti yang tuah yang dimenangi oleh Encik Amsyar apabila rakaman gambarnya dipilih  dan disiarkan di Instagram syarikan telefon pintar gah itu. .

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menerusi perkongsian di ciapannya, dia sama sekali tidak menyangka gambar seekor kura-kura yang dirakamnya dipilih menjadi ‘feature‘ di akaun Instagram rasmi syarikat telefon gah itu, Apple.

Menerusi perkongsian ciapannya, gambar kura-kura tersebut diambil di Tasik Titiwangsa ketika dia dan isterinya sedang berjalan-jalan di taman tersebut.

Kebetulan pada ketika itu mereka ternampak seekor kura-kura di dalam tasik itu semasa melintasi jambatan dan terus merakamnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Namun, tuah memihak kepadanya apabila gambarnya dipilih oleh syarikat Apple dan disiarkan di akaun rasmi Instagram.

Sumber : Amsyarnaif

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. ROMPIN – Bagi meringankan beban penduduk Pulau Tioman kerajaan negeri bersetuju mengurangkan kira-kira 60 peratus tambang feri kepada...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Gunung Semeru Dilapor Meletus Lagi, Penduduk Terpaksa Dipindahkan INDONESIA – Gunung Berapi Semeru di Lumajang, Jawa Timur dilaporkan...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. KUALA LUMPUR – Teka-teki masa depan kapten Harimau Malaya, Safawi Rasid akhirnya terjawab apabila pemain kelahiran Terengganu itu...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. ANTARTIKA: Tentera Laut Diraja England dikerahkan untuk membantu empat wanita United Kingdom (UK) yang bekerja di pangkalan pejabat...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications