Hi, what are you looking for?

Mamak News

Lebih 28,000 Banduan Di Rusia Didakwa Direkrut Untuk Berperang, Ditembak Mati Jika Lari


Sertai Telegram @KampungMamak untuk kemaskini terpantas.

Lebih 28,000 Banduan Di Rusia Didakwa Direkrut Untuk Berperang, Ditembak Mati Jika Lari

Lebih 28,000 banduan termasuk pembunuh, perogol dan pelbagai penjenayah ekstrem didakwa telah direkrut oleh Rusia untuk dikerahkan dalam perang menentang Ukraine sejak bulan April hingga September.

Memetik laporan Daily Mail, lebih lima peratus daripada keseluruhan banduan lelaki di Rusia direkrut selepas negara berkenaan mengalami kekalahan terhadap tentera Ukraine di Timur negara itu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam sebuah video yang dipercayai dirakam pada minggu lalu, lelaki yang dikenali sebagai ‘Chef Presiden Rusia’ telah menawarkan pengampunan jenayah sekiranya banduan berjaya bertahan dalam medan perang selama enam bulan.

Kebanyakan mereka akan diberikan latihan asas sebelum dihantar ke barisan hadapan di Donbas atau wilayah lain di Ukraine.

Tambahan lagi, mereka dibekalkan dengan satu bom tangan untuk menyerang tentera Ukraine dan satu untuk diri mereka sendiri sekiranya ditangkap musuh.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rusia Rekrut Banduan Untuk BerperangGambar: Daily Mail

Bagaimanapun, amaran keras diberikan kepada mana-mana banduan yang melarikan diri dari medan perang dan akan ditembak mati sebagai hukuman.

Selain itu, pihak Rusia juga mengutamakan banduan yang berumur lingkungan 30 hingga 40 tahun yang terlibat dalam jenayah bunuh, rompak dan kecederaan parah.

Manakala, jika mereka terkorban di dalam peperangan, mereka akan diisytihar sebagai wira dan ahli keluarga mereka akan menerima pampasan kira-kira RM375,000.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sebahagian banduan yang tergoda dengan tawaran ‘gila’ tersebut akan dihantar ke kem tentera persendirian dan akan dipantau.

BACA: Belum Ada TikTok, Ini 7 Mainan ‘Rare’ Zaman Dulu Yang Sangat Rugi Budak Sekarang Tak Rasa

Sumber: Daily Mail

Advertisement. Scroll to continue reading.

BACA JUGA: “Baju Diconteng, Buku Dikoyak & Dibuang, Tapi Akhirnya Aku Yang Dimarahi Guru, Siap Kena Pulau Dengan Kawan-kawan”

Artikel asal oleh: Siakap Keli

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teruskan Membaca

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. MALANG: Datuk Bandar Persebaya, Eri Cahyadi berkongsikan luahan hatinya menerusi akaun Instagram mengenai tragedi negara yang menggemparkan sejarah...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. Baru-baru ini, kami ada membuat satu hantaran di laman Siakap Keli Press mengenai luahan seorang ibu berkenaan kejadian...

Mamak News

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. MERSING – Seorang kru bot nelayan berjaya dijumpai dalam keadaan selamat dengan menjadikan tong plastik untuk berpaut selepas...

Sukan

0 Sertai @KampungMamak untuk kemaskini terpantas. SEMANGAT jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang belum pudar apabila pemenang pingat perak Sukan Olimpik Tyo 2020...

Advertisement
KampungMamak.com We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications